Vesti > Svet

VEST GODINE ZA RUSIJU! Ne treba mu stranka - PUTIN na izbore izlazi SAM

Glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji 2024. godine trajaće tri dana

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

16/12/2023 > 12:11

podeli vest:

VEST GODINE ZA RUSIJU! Ne treba mu stranka - PUTIN na izbore izlazi SAM
Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo


Ruski predsednik Vladimir Putin doneo je neočekivanu odluku za pretstojeće izbore u Rusiji. Naime, on će na predsedničkim izborima 2024. godine da učestvuje bez ijedne partije, već kao nezavisni kandidat, rekao je lider Pravedne Rusije Sergej Mironov.

On je istakao, na marginama sastanka inicijativne grupe za predlaganje Putina za šefa države, da Putin neće biti kandidat ni Jedinstvene Rusije, niti Pravedne Rusije, već da će prikupljati potpise, prenele su RIA Novosti.

- Danas će na sastanku organizacionog odbora biti saopšteno da Putin ne dolazi kao kandidat ni iz jedne stranke – ni iz Jedinstvene Rusije, ni iz naše. On će prikupljati potpise - rekao je Mironov.

On je naveo da će Pravedna Rusija učestvovati u prikupljanju potpisa zajedno sa Narodnim frontom. Putin je 8. decembra najavio učešće na predsedničkim izborima naredne godine.

Putin je do sada četiri puta biran na najvišu državnu funkciju: 2000, 2004, 2012. i 2018. godine. Nakon usvajanja amandmana na Ustav, dobio je pravo da se kandiduje na izborima iduće godine.

Centralna izborna komisija usvojila je rešenje prema kojem će glasanje trajati tri dana - od 15. do 17. marta.

Ostavite komentar