Vesti > Svet

Ukrajinski SNAJPERISTA oborio SVETSKI REKORD? Ubio ruskog vojnika sa 3,8 kilometara (VIDEO)

Koristio je pušku pod nazivom "Gospodar horizonta"

Izvor: K1info

20/11/2023 > 22:51

podeli vest:

Ukrajinski SNAJPERISTA oborio SVETSKI REKORD? Ubio ruskog vojnika sa 3,8 kilometara (VIDEO)
Foto: AP Photo

Ukrajinski snajperista tvrdi da je svetski rekorder nakon što je ubio ruskog vojnika sa udaljenosti od 3,8 kilometara prilagođenom puškom pod nazivom "Gospodar horizonta".

Neimenovani vojnik, koji služi u ukrajinskoj službi bezbednosti (SBU), navodno je uspeo da obori prethodni rekord od 3,5 kilometara, koji je postavio kanadski snajperista za specijalne operacije u Iraku 2017. godine. 

Na snimku se navodno vidi kako meta pada nekoliko sekundi nakon što je snajperista SBU pucao. Niz od tri stacionarna ruska vojnika brzo postaje red od dva.

- Naši snajperisti prepravljaju pravila globalnih snajperista, pokazujući neuporedive sposobnosti da efikasno deluju na izuzetnim udaljenostima - saopšteno je iz SBU.

Ukrajinska vojska nije delila druge detalje, kao što su kada i gde je snimljeno, niti je navela kako je potvrdila snajperski pogodak.

"Lord of the Horizon" je razvio i napravio MAIAK, ukrajinski proizvođač oružja, i ima skoro 2 metara u dužinu, prenosi "Firearms Blog". Sa odgovarajućom municijom, puška može da ispaljuje metke koji putuju brže od brzine zvuka za skoro 3.050 metara.

Ostavite komentar