Vesti > Svet

Niko ne zna GDE JE PRIGOŽIN, a na njegovom imanju u Sankt Peterburgu policija pronašla ORUŽJE, PERIKE I ZLATNE POLUGE

U raskošnoj kući, na fotkama se vidi veliki klavir u podnožju mermernog stepeništa, kao i spa centar, sauna i privatni zatvoreni bazen

Izvor: K1info/Tanjug

06/07/2023 > 10:56

podeli vest:

Niko ne zna GDE JE PRIGOŽIN, a na njegovom imanju u Sankt Peterburgu policija pronašla ORUŽJE, PERIKE I ZLATNE POLUGE
Foto: Tanjug/AP/Известия video printscreen


Jevgenij Prigožin nije viđen otkako je bio primoran da napusti Rusiju i ode u Belorusiju posle pobune koju je predvodio prošlog meseca.

Prigožin nije u Belorusiji, već u Sankt Peterburgu, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandara Lukašenko. 

- Što se tiče Jevgenija Prigožina, on je u Sankt Peterburgu. Gde je jutros? Možda je ujutro otišao u Moskvu - rekao je Lukašenko u susretu s novinarima.

U međuvremenu, ruske bezbednosne službe upale su u palatu šefa privatne vojne grupe Vagner Jevgenija Prigožina u Sankt Peterburgu i objavile da su tu pronašle oružje, municiju, zlatne poluge, plišanog aligatora i orman pun perika, prenosi Sky News.

Ruski list Izvestija objavio je juče slike i video snimak racije u raskošnoj rezidenciji koju je Prigožin bio primoran da napusti, a na kojima se vidi da su pronađeni i očigledno lažni pasoši i uramljena fotografija koja navodno prikazuje odsečene glave Prigožinovih neprijatelja.

U raskošnoj kući, na fotografijama se vidi veliki klavir u podnožju spiralnog mermernog stepeništa, kao i spa centar i sauna i privatni zatvoreni bazen.

U sobi za bilijar pronađen je veliki malj sa natpisom "za upotrebu u važnim pregovorima".

U kući postoji i privatna soba za molitvu, ukrašena sa više ikona Ruske pravoslavne crkve.

U rezidenciji su otkrivene ogromne količine gotovine u različitim valutama, saopštio je FSB, kao i vojna uniforma sa oko 20-ak medalja.

Prigožin je u Belorusiji od 24. juna nakon što je predvodio neuspelu pobunu protiv Kremlja u kojoj su njegovi pripadnici "Vagnera" krenuli ka Moskvi.

 

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko posredovao je u sporazumu prema kojem je Prigožin, koji je nekada bio poznat kao "Putinov kuvar", prekinuo pobunu i otišao iz Rusije u Belorusiju.

Veliki broj pripadnika Vagnera apsorbovan je u rusku vojsku u okviru sporazuma.

Prigožin nije viđen otkako je stigao u Belorusiju, ali je izdao saopštenje zašto je započeo svoj "marš za pravdu".

- Počeli smo naš marš zbog nepravde - istakao je on i objasnio da je odusatao od napredovanja jer nije želeo da proliva rusku krv i insistirao na tome da nije imao nameru da ruši vladu.
 

Ostavite komentar