Vesti > Svet

IZGLEDA da je PRIGOŽIN živ: Šef VAGNERA poručio da OČEKUJE dalje POBEDE na frontu

Poruka je objavljena na Telegram kanalu Siva zona

Izvor: K1info/Tanjug

03/07/2023 > 19:49

podeli vest:

IZGLEDA da je PRIGOŽIN živ: Šef VAGNERA poručio da OČEKUJE dalje POBEDE na frontu
Foto: Tanjug/AP


U svojoj prvoj glasovnoj poruci od 26. juna, osnivač Vagner grupe Jevgenij Prigožin rekao je da očekuje dalje pobede na frontu, ne iznoseći detalje.

Poruka je objavljena na Telegram kanalu Siva zona, povezanom sa privatnom plaćeničkom vojnom grupom Vagner, prenosi Kijev independent.

- I mislim da smo uspeli u velikom delu - dodao je Prigožin.

Iz poruke se ne može zaključiti kada je video snimljen, niti je osnivač Vagnera naveo gde se trenutno nalazi, o čemu se spekuliše i priča od okončanja njegove pobune protiv ruskog vojnog vrha 24. juna.

Prigožin je 23. juna pokrenuo "marš za pravdu" protiv ruskih vojnih lidera pošto je navodno ruska vojska gađala trupe Vagnera u Ukrajini. Njegovi plaćenici su zauzeli Rostov i stigli na 200 kilometara od Moskve, da bi naglo prekinuli pobunu za manje od 24 sata posle početka.

Kao rezultat sporazuma između lidera Vagnera i Kremlja, kojem je posredovao Aleksandar Lukašenko, Prigožinu i njegovim vojnicima je dozvoljeno da odu u Belorusiju kako bi izbegli progon.

Beloruski predsednik, Lukašenko, saopštio je da je Prigožin 27. juna stigao u tu zemlju. Međutim, još nema vizuelnih ili drugih potvrda o tome gde se šef Vagnera nalazi.

Ostavite komentar