Vesti > Svet

Haos na ULICAMA Napulja: Navijači Ajntrahta PALILI automobile i DIVLJALI pred meč Lige šampiona

Veći sukobi su izbegnuti pošto je većina "ultrasa" Napolija sprečena da dođe u kontakt sa nemačkim navijačima

Izvor: K1info/b92.net

15/03/2023 > 21:06

podeli vest:

Haos na ULICAMA Napulja: Navijači Ajntrahta PALILI automobile i DIVLJALI pred meč Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP/Salvatore Laporta


U centru Napulja došlo je do ozbiljnih sukoba između navijača Ajntrahta iz Frankfuta i policije uoči utakmice nemačkog tima u Ligi šampiona protiv Napolija.

Prozori na automobilima su polomljeni, a navijači su bacali baklje, stolice i druge predmete dok su se prolaznici sklonili u barove i restorane.

Zapaljen je i policijski automobil i nekoliko drugih vozila.

Policija u opremi za suzbijanje nereda uspela je na kraju da smiri situaciju, uteravši navijače u autobus kako bi ih sprovela do hotela.

Dalji sukobi su izbegnuti pošto je većina "ultrasa" Napolija sprečena da dođe u kontakt sa nemačkim navijačima. Međutim, oni su bacali kamenje i flaše na autobuse.

Policija je bila u stanju pripravnosti - raspoređeno je oko 800 policajaca - pošto je više od 600 navijača stiglo iz Nemačke uprkos tome što se Frankfurt u znak protesta odrekao karata za osminu finala Lige šampiona.

Broj su povećali "ultrasi" Atalante, koji imaju veliko rivalstvo sa Napolijem.

Nemački klub se protivio odluci lokalnih vlasti u Napulju da savim navijačima koji žive u Frankfurtu zabrani kupovinu ulaznica, nakon nereda navijača tokom prve utakmice u Frankfurtu, u kojoj je Napoli slavio sa 2:0.

 

 

Ostavite komentar