Sport > Fudbal

"Zver" HALAND sa 5 komada odveo Siti u četvrtfinale Lige šampiona, Inter jedva IZBACIO Porto

Plavci demolirali Lajpsig na Etihadu, Porto propustio priliku da eliminiše Italijane

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/03/2023 > 23:02

podeli vest:

"Zver" HALAND sa 5 komada odveo Siti u četvrtfinale Lige šampiona, Inter jedva IZBACIO Porto
Foto: Tanjug/AP/Dave Thompson


Fudberi Mančester Sitija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pobedom nad Lajpcigom sa 7:0 (ukupno 8:1), dok su u drugom susretu Porto i Inter remizirali bez golova, što je bilo dovoljno da Inter sa ukupnih 1:0 prođe u četvrtfinale.

Veče je proteklo apsoultno u znaku neverovatnog Erlinga Halanda, koji je čak pet puta zatresao mrežu nemačkog tima, čime se izjednačio sa Lionelom Mesijem i Luisom Adrijanom, koji su do sada bili jedini koji su na jednom meču Lige šampiona pogađali po pet puta.

Foto: Tanjug/AP/Dave Thompson

 

Osim toga, treba napomenuti i da je norveški gorostas postigao het-trik u prvom poluvremenu. Možda je Haland mogao i do rekorda, ali ga je Pep Gvardiola zamenio u 63. minutu.

Kada je reč o samoj utakmici, rezultat govori o viđenom na terenu. Siti je diktirao tempo od prvog minuta, a Erling Haland je gotovo u svakoj situaciji pred golom pretio. Mogao je i do ubedljivijeg učinka, ali je Blasvič u nekoliko navrata sačuvao svoju mrežu, koliko je to bilo u njegovoj moći.

Foto: Tanjug/AP/Dave Thompson

 

Osim Halanda, u strelce se upisao i Ilkaj Gundogan, koji je pogodio posle lepe timske akcije. Na kraju je pobedu potvrdio Kevin De Brujne, spektakularnim pogotkom u finišu meča.

"Građani" su još jednom demonstrirali silu, i opravdali ulogu favorita, a Erling Haland je još jednom pokazao da je trenutno jedan od najboljih napadača na planeti.

Kada je reč o drugom meču, Inter je nekako uspeo da sačuva mrežu i obezbedi prolaz u četvrtfinale. Bledo su deloali i jedni i drugi na ovom susretu, iako je nešto bolje na terenu izgledao domaći sastav, ali bezuspešno, rezultat se nije menjao od prvog do poslednjeg minuta.

Foto: Tanjug/AP/Luis Vieira

 

Na kraju je onaj pogodak Lautara Martineza iz 86. minuta prve utakmice bio odlučujući.

Nekoliko dobrih situacija imao je Porto tokom prvih 45 minuta preko Eustakija i Evanilsona, ali je Inter uspeo da se "sačuva" i u nastavku "parkira autobus" pred gol i sačuva mrežu.

U sredu su na programu još dve utakmice osmine finala, Napoli će dočekati ekipu Ajntrahta iz Frankfurta, dok će Real Madrid dočekati ekipu Liverpula.

 

 

 

Ostavite komentar