Sport > Fudbal

Ludnica u Ligi šampiona: Liverpul POVEO pa se RASPAO, Real ih PONIZIO na Enfildu

Odigrane su dve utakmice osmine finala Liga šampiona

Izvor: K1info/telegraf.rs

21/02/2023 > 23:09

podeli vest:

Ludnica u Ligi šampiona: Liverpul POVEO pa se RASPAO, Real ih PONIZIO na Enfildu
Foto: Tanjug/AP/Jon Super


Večerašnje izdanje osmine finala Lige šampiona priuštio je dva meča za pamćenje - Real Madrid je na gostovanju Liverpulu gubio 0:2 posle 15 minuta igre, da bi na kraju susreta slavio sa neverovatnih 5:2.

Liverpul, od ovog poraza, ima samo jednu mračniju tačku u istoriji evropskih takmičenja, a to je poraz od Ajaksa 5:1 pre više od pet decenija.

Kada bi neko na snimku gledao samo prvih 15 minuta ovog susreta, zaključio bi da Real ide ka sunovratu, pogotovo zbog prelepog gola Redsa i katastrofalne greške Tiba Kurtoe, ali... Kao što vidimo.

Sve je počelo u četvrtom minutu prelepim pogotkom Darvina Nunjeza koji će definitivno završiti na špicama. Čitava akcija je potekla na desnoj strani gde je Real uspeo da suzbije prvi nalet, ali već u drugom je dobio loptu Mohamed Salah koji je negde sa desnog roga kaznenog prostora ubacio loptu i aktivirao Nunjeza koji je prelepo petom promenio smer i pogodio mrežu.

Foto: Tanjug/AP/Jon Super

 

Zatim se u 14. minutu desila greška koja se retko gleda, pogotovo od klase golmana kao što je Tibo Kurtoa. Povratni pas je pokušao da iskontroliše grudima, spustio skoro na zemlju, ali je više bio skoncentrisan da vidi gde je Salah koji je vrebao šansu - i dočekao je. Odbila se lopta od noge čuvara mreže, a onda se i sam okliznuo, da bi Egipćanin iz jednog dodira progurao loptu pored njega. Madriđani su u zaista lošem stanju bili u prvih 15 minuta.

A, onda je usledilo buđenje. Ne samo buđenje, nego promena svakog segmenta negativne igre.

Vinisijus u 21. minutu smanjuje prednost domaćina i sprečava slobodan pad Madriđana. Na petoparcu je odigrao sa Benzemom na nekih 13-14 metara i pored Gomeza gađao donji desni ugao, pa čak ni Alison nije imao šansi da spreči ovaj pogodak.

Foto: Tanjug/AP/Jon Super

 

Svi su se u 36. minutu zapitali šta se dešava sa golmanima, jer je Alison napravio pionirsku grešku na drugoj strani. Brazilac, umesto da otkloni opasnost, gađa direktno u Vinisijusa koji se isprečio, te od tog bloka lopta dobija putanju loba i završava iza njegovih leđa.

To je bilo sve za prvo poluvreme, a da ne zvučimo skromno, jer se u nastavku desio fantastičan preokret koji će se pamtiti.

Foto: Tanjug/AP/Jon Super

 

Luka Modrić je u 48. minutu sjajno izveo skraćeni korner i praktično pogodio u glavu Edera Militaa koji je u naletu glavom topovski zatresao mrežu na prvoj stativi.

Sve se nastavilo golovima Karima Benzeme u 55. i 67. minutu, a ni udari Liverpula u nastavku nisu pomogli da se ova bruka makar malo svede.

Napoli je na gostovanju odradio pošteno posao protiv Ajntrahta i slavio sa 2:0, iako je moglo da bude mnogo ubedljivije.

Foto: Tanjug/AP/Michael Probst

 

Promašio je Kvarachelija penal u 36. minutu, ali je Viktor Osimen samo četiri minuta kasnije istrčao kontru, iskoristio fenomenalan pas Lozana i na praznu mrežu pogodio.

Nesmotren faul Kolo Muanija i direktan crveni karton kumovali su nesmetanoj šetnji Napolitanaca kroz Nemačku, pa je Kvarachelija očistio promašen jedanaesterac iz asistencije petom kojom je poslučio Di Lorenca za 2:0 u 65. minutu.

 

 

Ostavite komentar