Sport > Fudbal

Čelsi i Benfika se PLASIRALI u četvrtfinale Lige šampiona

Žreb četvrtfinala Lige šampiona biće održan 17. marta

Izvor: K1info/telegraf.rs

07/03/2023 > 23:20

podeli vest:

Čelsi i Benfika se PLASIRALI u četvrtfinale Lige šampiona
Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant


Fudbaleri Čelsija uspeli su, ne samo da anuliraju minus iz Dortmunda, već i da slave sa 2:0 u revanšu osmine finale Lige šampiona i tako prođu u narednu rundu elitnog evropskog takmičenja. Njima će među osam najboljih društvo praviti Benfika koja je i na svom terenu demolirala Klub Briž sa 5:1 i napravila feštu u Lisabonu.

Čelsi nije bio baš u izglednoj prilici pred revanš, atmosfera još uvek nije na Stamford bridžu onakva kakva se očekuje, ali je bio potreban jedan pogodak da se anulira prednost Dortmunda iz prvog meča.

Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant

 

Iako su uspeli da daju dva gola, Plavci nisu imali posed, ali su imali više prilika i iz toga profitirali. Uz sve to, dobili su ponovljen penal koji im je i doneo taj drugi pogodak.

Vođstvo je stiglo u najgore moguće vreme za Borusiju, taman kada je razmišljala o odmoru.

U 43. minutu je potekla akcija po levoj strani, da bi lopta stigla do Rahima Sterlinga koji ju je prvo promašio na nekih 14-15 metara, a onda iz neuspelog driblinga mu se odbila direktno na poluvolej, te se zatresla mreža visoko po sredini gola.

Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant

 

U 53. minutu dolazi i to, po londonski klub, bitno udvostručenje - Volfa je pogodila lopta u ruku u kaznenom prostoru, tako da je sudija posle kratkog VAR-a odmah pokazao na belu tačku.

Kai Haverc je pogodio desnu stativu i lopta se odbila u polje, ali posle novog VAR-a je ustanovljeno da su gostujući igrači ušli u 16 metara pre izvođenja udarca. Tada se ponovio penal, a Nemac je ponovo gađao desnu stranu i ovoga puta bio dosta precizniji.

Do kraja meča Dortmund nije uspeo da postigne taj potrebni gol koji bi čitavu priču uveo u produžetke, tako da će Čelsi još jednom u svojoj istoriji biti među osam najboljih u Evropi.

Dok su se lomile stvari u Londonu, u Lisabonu je nastala prava fešta nakon ubedljive pobede Benfike koja je svakako već imala dva gola prednosti iz Briža.

Fudbaleri Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su pobedili Briž rezultatom 5:1 (2:0) .

Foto: Tanjug/AP/Armando Franca

 

Benfika je izborila plasman u četvrtfinale LŠ, pošto je u prvom meču slavila sa 2:0.

Junak ovog trijumfa bio je Gonsalo Ramos koji se dva puta upisao u strelce i udelio jednu asistenciju praktično kreiravši čitav put svoje ekipe u ovom revanšu.

Gosti su se ponadali da su izbegli hitac kada je poništen gol Žoau Mariju u drugom minutu, tako da su se borili sve do poznih minuta prvog poluvremena kada je načeta njihova mreža golom Rafe Silve.

Nakon tog 38. minuta, taman kada je trebalo da se ide na odmor, Ramos je postigao svoj prvi pogodak za 2:0.

Foto: Tanjug/AP/Armando Franca

 

Slavlje je već počelo u 57. minutu kada je napadač stigao i do svog drugog pogotka, a priča je bila gotova u 71. minutu posle penala Žoaa Marija.

So na ranu Belgijancima stavljena je u 77. minutu kada je David Neres servirao i petardu, a Briž je uspeo da postigne počasni gol na samom kraju susreta.

Svakako, dva učesnika četvrtfinala Lige šampiona su poznata, a to su Čelsi i Benfika.

 


 

 

Ostavite komentar