Sport > Fudbal

Bajern i Milan u ČETVRTFINALU Lige šampiona: Nemačka ekipa prejaka za PSŽ

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su ekipu Pari Sen Žermena sa 2:0, Totenhem i Milan igrali nerešeno

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/03/2023 > 23:00 >> 23:09

podeli vest:

Bajern i Milan u ČETVRTFINALU Lige šampiona: Nemačka ekipa prejaka za PSŽ
Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader


Fudbaleri Pari Sen Žermena još jednom su razočarali i takmičenje u Ligi šampiona, najelitnijem fudbalskom rangu završili su u osmini finala.

Šanse za četvrtfinale bile su im umanjene još posle prvog meča sa Bajernom koji su izgubili sa 1:0 na Parku Prinčeva, da bi i u revanšu Sveci morali da pruže ruku Bavarcima i to posle nove pobede domaćeg tima, ovoga puta 2:0 (0:0).

Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

 

Junak trijumfa nemačkog šampiona bio je kamerunski reprezentativac Erik Šupo Moting koji je u 63. minutu iskoristio grešku Marka Veratija i bez problema matirao Đanluiđija Donarumu. Na taj način je praktično sve i rešio, da bi Serž Gnabri u 90. minutu samo "pečatirao" plasman svog tima dalje.

Kada je u pitanju taj prvi gol, petljao je Verati u svom kaznenom prostoru. Loptu mu je izeo Tomas Miler, dodao do Leona Gorecke koji je istu prosledio ka pomenutom strelcu - za veliku radost domaćeg tima.

Bilo je to Milerovo iskupljenje, jer je samo devet minuta ranije napravio veliku glupost koja je njegov tim koštala gola. Šupo Moting je postigao gol i nije bio u ofsajdu, ali Miler jeste i uticao je na igru tako što je išao na loptu. Usledio je poziv iz VAR sobe i gol je poništen.

Bajern je greške rivala iskoristio, PSŽ s druge strane nije. Jer, Vitinja je u 38. ispred sebe imao prazan gol posle greške golmana Somera. Međutim, De Liht je neverovatno intervenisao. Prethodno je i Lionel Mesi u 25. imao sjajnu šansu kada je izblokiran.

Mesi se u svom 150. meču u LŠ praktično nije ni video, dok je najbolju priliku za Svece u drugom poluvremenu imao Serhio Ramos. Igrao se 65. minut kada je šutirao glavom posle kornera, da bi Somer vrhovima prstiju sačuvao mrežu. Na kraju, Gnabri je pogodio za konačan rezultat - 2:0, posle sjajne kontre. Vredi pomenuti i da je Maneu u 95. poništen gol zbog ofsajda.

Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

 

Bio je PSŽ bolji tim u prvom poluvremenu, imali su i nekoliko sjajnih napada iztranzicije preko Embapea, ali je Bajern ponovo uspeo da sačuva mrežu u prvih 45 minuta. Zanimljivo, Bavarci nijednom do sada nisu primili gol u prvom poluvremenu u LŠ.

Utakmica u Londonu, između Totenhema i Milana je zbog velike gužve kasnila 11 minuta u odnosu na meč u Minhenu  i završena je bez pobednika, 0:0.

Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant

 

To znači da su Rosoneri prošli dalje, obzirom na to da su u prvoj utakmici u Milanu slavili sa 1:0 golom Braima Dijaza.

Milan je u prvih sat vremena imao dve dobre prilike preko Mesijasa i pomenutog Dijaza, ali lopta nije htela u gol. Totenhem svoju najbolju u 64. kada je Menjan zaustavio šut Hejbjerga. Potoim je u 94. i Kejn odlično tukao glavom, da bi se golman Milana opet istakao.

Foto: Tanjug/AP/Alastair Grant

 

Tražili su Pevci i penal u 84. minutu, pošto je Sančez pao u kaznenom prostoru. Nisu ga dobili, ali jesu crveni karton u 77. kada je Kristijan Romero po drugi put dobio javnu opomenu.

Podsetimo, Benfika i Čelsi su prvi četvrtfinalisti, jer su u utorak veče izbacili Klub Briž i Borusiju Dortmund.

 

 

 

 

Ostavite komentar