Vesti > Srbija

Kurti STVARA HAOS na Severu: GRENEL upro prstom u PALIKUĆU

Građani Kosova i Metohije zaslužuju bolje

Izvor: K1info

10/12/2022 > 23:07

podeli vest:

Kurti STVARA HAOS na Severu: GRENEL upro prstom u PALIKUĆU
Foto: Printscreen/Youtube


Terorističke akcije prištinskih paravojnih snaga, čiji je nadređeni Aljbin Kurti, a koje svoje delovanje usmeravaju na pokušaj proterivanja preostalog srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije, nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Tako je večeras i nekadašnji specijalni izaslanik Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, prokomentarisao ono što se čitavog dana dešava u južnoj srpskoj pokrajini.

Grenel je na Tviteru napisao da građani Kosova i Metohije zaslužuju bolje i ne baš naklono komentarisao poteze takozvanog predsednika Aljbina Kurtija.

- Kosovski premijer Aljbin Kurti stvara jednostrani haos na severu i očigledno pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike. Izjava ambasadora Kvinte o odlaganju izbora je reaktivna, spora i slaba - napisao je Grenel.

- Kurti je jednostrano prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum. On je odbacio svaku američku ideju koja mu je predstavljena. Američki Stejt department MORA da postane oštriji prema njemu. On nastavlja da seje haos - napisao je Grenel u seriji tvitova.

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine naveo je da Vlada Srbije mora bez odlaganja da primeni Briselski sporazum i Vašingtonski sporazum.

- To što Kurti krši te sporazume ne daje Srbiji izgovor da prestane da poštuje svoje obaveze. Treba nam američko vođstvo odmah! - napisao je Grenel na Tviteru.

 

Ostavite komentar