Vesti > Srbija

Srbi postavljaju BARIKADE: Ponovo napeto na Kosovu posle HAPŠENJA POLICAJCA

Na Jarinju je danas uhapšen Srbin, koji je bio integrisani pripadnik Kosovske policije

Autor: K1info

10/12/2022 > 14:51

podeli vest:

Srbi postavljaju BARIKADE: Ponovo napeto na Kosovu posle HAPŠENJA POLICAJCA
Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavković


Na Jarinju je danas uhapšen Srbin, koji je bio integrisani pripadnik Kosovske policije, a Srbi sa severa Kosova okupljaju se i postavljaju barikade u ovim trenucima.

Veći broj građana okupljen je na ulazi i izlazu iz Leposavića, kao i u Rudaru i Srbovcu kod Zvečana.

Pripadnici Kurtijeve "Kosovske policije" uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića bivšeg pripadnika Kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Dejan je sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu Kurtijevi policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza.

Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policiju.

O ovoj brutalnoj primeni sile, odmazde i zastrašivanja obavestio sam odmah i Miroslava Lajčaka, a obavestićemo i sve relevantne međunarodne predstavnike sa jasnim zahtevom da se osveta i odmazda prema Srbima odmah zaustavi i da se Srbima garantuje bezbednost. 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Nakon upada i slanja svojih do zuba naoružanih jedinica u Kosovsku Mitorivcu, slanja Rosu blindiranih vozila u dečji vrtić u Leposaviću, specijalaca sa prstom na obaraču u Veliku Hoču, sada je Kurti počeo da hapsi Srbe nemoćan da ih natera da mu se povinuju i vrate u njegove institucije. 

Jasno je da Kurti želi nemire, incidente, novu krizu i haos jer se samo time hrani i tako opstaje na vlasti, ali mu to neće poći za ruko. Neće Srbi biti glineni golubovi njegovih suludih poteza, u to neka bude uveren", navedeno je u saopštenju Petkovića.

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar