Vesti > Politika

DETONACIJE u Rudaru, PUCNJAVA kod Zubinog Potoka: Patrole obilaze barikade, onemogućen ULAZ NA KiM sa Jarinja

Barikade su postavljene jer Srbi sa severa Kosova ne žele da dozvole da uhapšeni policajac bude odveden u Prištinu

Izvor: K1info/blic.rs

10/12/2022 > 16:32

podeli vest:

DETONACIJE u Rudaru, PUCNJAVA kod Zubinog Potoka: Patrole obilaze barikade, onemogućen ULAZ NA KiM sa Jarinja
Foto: Tanjug/Ivan Radulović


U blizini Gazivoda kod sela Štuoca nadomak Zubinog Potoka večeras se čula pucnjava koja je trajala petnaestak minuta, javljaju beogradski mediji.

Dve detonacije odjeknule su večeras u Zvečanu, navele su Novosti, dok je RTS javio da su pripadnici specijalnih jedinica iz baze Gornji Jasenovik blokirali na dve lokacije put u pravcu prelaza Brnjak.

Prištinska Koha objavila je da su odjeknule detonacije šok bombi u Rudaru, kod Zvečana, gde su lokalni Srbi postavili barikade nakon hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

KFOR i Euleks zajedno protiv Srba

Vozila pripadnika KFOR-a, i to poljskog kontigenta, nalaze se u blizini barikada kod Rudara, saznaje "Blic".

Radi se o nekoliko džipova, u kojima se nalaze vojnici ove misije.

Na barikade u Leposaviću, postavljene u znak protesta zbog hapšenja Srbina, bivšeg policajca Kosovske policije Dejana Pantića jutros na Jarinju, stigle su patrole Euleksa, javlja "Kosovo onlajn".

Barikade su na tom mestu postavljene jer Srbi sa severa Kosova ne žele da dozvole da uhapšeni policajac bude odveden u Prištinu.

Osim u Leposaviću, građani su se okupili i u Severnoj Mitrovici, Rudaru kod Zvečana u blizini krsta, kao i u obližnjem Srbovcu.

U Severnoj Mitrovici i Zvečanu oglasile su se i sirene, podseća beogradski dnevnik.

Foto: Kosovo Online

 

Sirene za vazdušnu opasnost su znak Srbima da treba da se okupe. Među okupljenima se nalaze i nekadašnji predstavnici lokalnih vlasti, prenose mediji.

U prekidu je i internet i mobilna mreža na severu Kosova i Metohije.

Pantić, koji je nedavno napustio Kosovsku policiju, kada su Srbi izašli iz institucija, je uhapšen danas na administrativnom prelazu, dok se vraćao iz pravca Raške, a u trenutku hapšenja bio je sa suprugom.

Policija ne dozvoljava ulazak na Kosmet ni pešacima

Policija lažne države na prelazu Jarinje brani ulazak vozilima i pešacima na Kosovo.

Ulazak se prema navodima reportera Kosovo onlajna sa Jarinja ne dozvoljava ni pešice.

Foto: Tanjug

 

Kako se navodi na Fejsbuk stranici Kosovske policije, saobraćaj je zatvoren zbog barikada koje su Srbi postavili na putevima u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

- Iz bezbednosnih razloga, dok su putevi blokirani u pravcu graničnog prelaza Jarinje, Kosovska policija ga je privremeno zatvorila za saobraćaj, pa građani za saobraćaj treba da koriste druge granične prelaze - navode, između ostalog, iz kosovske policije, prenosi Blic.

Zatvoren je i prelaz Brnjak, preneli su večeras mediji.

 

 

Ostavite komentar