Vesti > Srbija

Petković: Država će razmotriti VRAĆANJE 1.000 pripadnika BEZBEDNOSNIH SNAGA na KiM

Petković se obratio građanima posle upada specijalaca na sever Kosovske Mitrovice

Izvor: K1info

08/12/2022 > 23:12

podeli vest:

Petković: Država će razmotriti VRAĆANJE 1.000 pripadnika BEZBEDNOSNIH SNAGA na KiM
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je vanrednu konferenciju za medije u Press sali Vlade Republike Srbije, posle upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije u Severnu Mitrovicu.

- Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je hapsio vino i rakiju i napadao porodicu Petrović, i nakon što je Kurti maltretirao našu decu u Leposaviću dok su bebe i dečica spavala u vrtiću. Možete da zamislite samo kako su se osećali roditelji - rekao je Petković.

On je rekao da je prema njegovim saznanjima više od 300 do 350 policajaca, što pripadnika ROSU sa dugim cevima pod punom ratnom opremom upalo na sever KiM i rasporedili su se i okupirali celu Kosovsku Mitrovicu.

- Podsetiću još jednom, albanska policija sa juga upala je na sever iako po Briselskom sporazumu na to nema pravo. To svi dobro znaju i svi se prave ludi, dopuštaju Aljbinu Kurtiju akcije koje imaju za cilj da sahrane Briselski sporazum. ROSU policajci pod punom ratnom opremom zaustavljaju sve redom. O tome će podrobnije govoriti predsednik Aleksandar Vučić koji će i sutra i prekosutra imati važne sastanke i susrete, a potom će da obavesti javnost. Imajući u vidu da Kurti želi da izazove apsolutno nasilje i da želi da protera srpski narod sa severa KiM, napada decu u vrtićima i ljude koji se decenijama bave proizvodnjom vina, sve ono što rade Srbi mora da bude napadnuto i kažnjeno - rekao je direktor Kancelarije za KiM.

-  Naša država će razmotriti povratak 1000 pripadnika naših snaga na koje imamo pravo po Rezoluciji 1244. Predsednik Srbije je više puta ponovio da nećemo dozvoliti ni pogrom ni "Oluju". Oni koji treba da kontrolišu Aljbina Kurtija posle ovoga danas su valjda shvatili sa kim imaju posla. Neka dobro vode računa oni sa zapada i oni mentori kosovske nezavisnosti jer nismo mi ti koji smo prekršili Briselski sporazum i neka ne budu iznenađeni našim potezima. Nemojte gospodo sa zapada da budete iznenađeni odlukama Beograda. - najavio je Petković.

Petković je ponovio da država Srbija neće dozvoliti da naš narod strada, da ga neko ubija i maltretira.

- Ja sam govorio mirno i staloženo, jer smo uvereni u odlučnost naših odluka ali pre svega namere da sačuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji- rekao je Petković.

Podsetimo, više od 200 pripadnika Kosovske policije ušlo je u četvrtak uveče iz Južne u Severnu Mitrovicu i pod blokadom drži grad.

Policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

 

 

 

 

Ostavite komentar