Vesti > Srbija

SIRENE u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku: Čule se i EKSPLOZIJE

Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine

Izvor: K1info/Tanjug

06/12/2022 > 15:31

podeli vest:

SIRENE u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću i Zubinom Potoku: Čule se i EKSPLOZIJE
Foto: Tanjug/Ivan Radulović


Članovi opštinske izborne komisije u pratnji kosovske policije nasilno su danas posle 12 sati ušli u zgradu Opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije, zbog čega su se pobunili građani Srbi koji su se tu zatekli, a trenutno se u tom gradu čuju sirene. Ista situacija dogodila i na severu Kosovske Mitrovice. 

Kosovo online je objavio da su se u Zubinom Potoku čule dve eksplozije, a da su članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli iz zgrade opštine. Sirene se čuju i u Leposaviću, a primetno je pojačano prisustvo pripadnika Euleksa.

Kako se navodi, pripadnici policije u pratnji članova opštinske komisije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu.

Aktivista iz Zubinog Potoka Milija Biševac, lider inicijative Za Zubin Potok, kaže da trenutno vlada napetost među građanima, ali da se sirene više ne čuju.

Takođe, ovo još jednom potvrđuje činjenicu da je nemoguće organizovati predstojeće izbore pod ovim uslovima i zahtevamo da se što pre sedne za predgovarački sto jer ovako su građani samo uznemireni i uplašeni, navodi Biševac koji poručuje da je ovo još jedna provokacija.

Povodom ovog slučaja oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je saopštio da je Aljbin Kurti danas na sever Kosova i Metohije poslao policiju sa dugim cevima u prostorije opštine Zubin Potok kako bi nasilno pokušao da pripremi teren za održavanje svojih nelegalnih izbora.

- Reč je o najbrutalnijoj demonstraciji sile i izazivanju novih tenzija i provokacija od strane Prištine koja nasiljem i jednostranim merama pokušava da sprovede svoje nelegalne, protivpravne i jednostrane mere i izazove novu destabilizaciju prilika na terenu - rekao je Petković.

 

 

 

Ostavite komentar