Vesti > Srbija

NAPETO, ali MIRNO! Kurti poslao SPECIJALACE u Mitrovicu, građani se OKUPLJAJU na ulicama

Specijalci su se uputili u pravcu Bošnjačke mahale

Izvor: K1info/Tanjug

08/12/2022 > 21:00

podeli vest:

NAPETO, ali MIRNO! Kurti poslao SPECIJALACE u Mitrovicu, građani se OKUPLJAJU na ulicama
Foto: PrintScreen


Između 200 i 300 Kurtijevih specijalaca do zuba naoružanih peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo večeras iz pravca juže Mitrovice u Severnu Mitrovicu i upitilo se u pravcu Bošnjačke mahale, saznaje Tanjug.

Specijalci su blokirali severni deo Mitrovice.

Ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje. 

Kako javlja Kosovo onlajn, specijalci su se rasporedili po obodu grada, a bacili su i dve šok bombe. Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbednost.

Direktor Knacelarije za osovo i Metohiju Petar Petković najavio je konferenciju za novinare u 23 sata.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.


Oglasila se večeras i Kosovska policija, koja je saopštila da će narednih dana povećati prisustvo na severu Kosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda, prenela je Gazeta ekspres.

Kosovska policija je u saopštenju navela da su među njenim glavnim ciljevima održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike.

- Prioritet kosovske policije je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na severu kako bi ostvarila ciljeve policije - navodi se u saopštenju.

Oni dodaju i da kontinuirano prate i analiziru dešavanja i prave stručne procene na osnovu kojih preduzimaju , kako se navodi, "neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova“.
 

 

 

 

 

Ostavite komentar