Vesti > Srbija

Napeto u Velikoj Hoči: Carinici lažne države PLENE VINO SRBINU, Petrović ćuti da ne bi stradali meštani

Dok narod protestuje ispred kuće Petrovića, on poziva sugrađane na mir i da ne nasedaju na provokacije

Izvor: K1info/Tanjug

08/12/2022 > 14:52

podeli vest:

Napeto u Velikoj Hoči: Carinici lažne države PLENE VINO SRBINU, Petrović ćuti da ne bi stradali meštani
Foto: Kosovo Online


Pripadnici specijalne kosovske policije zajedno sa carinskom službom ušli su u podrum vinarije Petrović gde je u toku  konfiskacija i pretakanje vina u cisternu, ali je situacija u Velikoj Hoči, kako javljaju mediji, trenutno mirna.

Kosovo onlajn prenosi da je situacija počela da se smiruje, pošto je vlasnik vinarije Petrović zamolio sve okupljene građane da ostanu mirni, jer kako je rekao, ne želi "da bilo ko završi u zatvoru".

U Velikoj Hoči prisutan je veliki broj pripadnika specijalne i regularne policije, kao i službenika carine. 

Vlasnik vinarije Srđan Petrović se danas ranije vezao za banderu u znak protesta zbog najavljene konfiskacije ali je, očigledno, u međuvremenu odlučio da ne pruža otpor.

Foto: Kosovo Online

 

Službenici kosovske Carine i pripadnici policijskih snaga napustili su Veliku Hoču nakon što su lokalnom vinaru Srđanu Petroviću zaplenili i konfiskovali 40 hiljada litara vina i nešto rakije, preneo je Radio Kim.

Kako je potvrđeno za Radio Kim, situacija u Velikoj Hoči je trenutno mirna, meštani su se razišli svojim kućama.
Iz kosovske Carine je kasno popodne saopšteno da je do zaplene i konfiskacije došlo jer proizvodnja i prodaja tih pića (vina i rakije) nije obavljena u skladu sa relevantnim zakonima tzv Kosova.

Carinska uprava privremenih prištinskih institucija saopštila je ranije danas da je tokom rutinske provere u prodavnici u Velikoj Hoči, u Orahovcu, otkrila da se alkoholna pića, kako tvrde, prodaju neovlašćeno i da su zbog toga doneli odluku o zapleni 42.000 litara alkohola, vrednog više od 100.000 evra. 

 


 

 

 

Ostavite komentar