Vesti > Srbija

Pretnje listu "DANAS" zbog uređivačke politike - oglasio se i MUP

Naslov pretećeg imejla glasio je: "Beogradski Šarli Ebdo"

Izvor: K1info

06/11/2022 > 18:33

podeli vest:

Pretnje listu "DANAS" zbog uređivačke politike - oglasio se i MUP
Foto: ninamedia


Na službenu imejl adresu glavnog i odgovornog urednika lista "Danas" Dragoljuba Petrovića, jutros je stigao mejl u kojem se preti "salvama metaka" novinarima, urednicima i kolumnistima ovog dnevnika zbog, kako se navodi, njihove uređivačke politike, navodi ovaj list.

- Kao glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista ''Danas'', osećam potrebu da vas obavestim da se vi i vaši novinari i kolumnisti nalazite u smrtnoj opasnosti od strane pojedninih krajnje desno orijentisanih struktura koje obitavaju iz senke - navodi se u imejlu naslovljenom "Beogradski Šarli Ebdo", koji je objavio dnevnik na svom sajtu.

 

U mejlu se navodi da će jednog jutra, najednom salva metaka krenuti da lomi prozore i rikošetira iznad njihovih glava, a da potencijalni počinioci nikada neće izaći pred lice pravde, jer i oni neće preživeti tako što će sami sebi presuditi ili pak poginuti u razmeni vatre sa organima reda.

A povod za pretnju je, kako navode, izveštavanje lista "Danas" o temama u vezi sa KiM, Republikom Srpskom i Crnom Gorom čime su se novinari, urednici i kolumnisti ovog dnevnika, kako navode, stavili na stranu neprijatelja srpskog naroda i lupili sebi etiketu domaćih izdajnika.

Redakcija lista "Danas" je navela da je preteći mejl koji je poslat sa adrese threateningačount@proton.me, posle podne prosledila odeljenjima policije i tužilaštva zaduženim za visokotehnološki kriminal, a glavni i odgovorni urednik Danasa navodi da očekuju da nadležni organi reaguju u što kraćem roku i otkriju autora mejla.

Ministarstvo unutrašnjih poslova primilo je danas prijavu redakcije dnevnog lista "Danas“ da su im upućene pretnje preko njihovog službenog mejla.

U saopštenju MUP-a je navedeno da će biti preduzete sve mere i radnje iz svojih nadležnosti, kako bi se identifikovala i uhapsila osoba koja stoji iza pretnji ovoj redakciji.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjeih poslova, UKP, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, odmah po prijavi, kontaktirali su redakciju tog lista.

 

 

 

Ostavite komentar