Vesti > Hronika

Majka PRETUČENOG DEČAKA očajna: Trpi nasilje i u školi, omalovažava ga i UČITELJICA

Stalno podiže ruke kada mu priđem kao da se brani od nečega, rekla je ona

Izvor: K1info

Autor: InfoVranjske.rs

06/11/2022 > 16:00

podeli vest:

Majka PRETUČENOG DEČAKA očajna: Trpi nasilje i u školi, omalovažava ga i UČITELJICA
Foto: Pixabay.com


Jelena Đorđević, majka osmogodišnjeg dečaka U. Đ. kojeg su vršnjaci pretukli na proslavi rođendana u jednoj igraonici u Vranju, tvrdi da je njen sin i ranije trpeo vršnjačko nasilje.

Kako kaže, on pohađa treći razred Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Vranju i navodi da je upravo tamo dečak često trpeo fizičko i verbalno nasilje.

Đorđević za portal InfoVranjske.rs tvrdi da njen osmogodišnji sin od prvog razreda ima problema u svom odeljenju.

- Vređali su ga od samog početka, nazivali pogrdnim imenima, a kada jedno dete krene sa takvim ponašanjem, nastavi cela grupa. Ja sam najmlađa majka od svih roditelja u tom odeljenju, pokušala sam više puta da razgovaram sa učiteljicom, ali se stvar otela kontroli - rekla je Đorđević.

Jelena Đorđević kaže da je maloletni dečak imao i problema sa depresijom i da je zbog pogrdnih imena na račun njegove kilaže prestao da jede.

- Suprug i ja smo otišli kod školskog psihologa i objasnili da naše dete ima problem u školi. Nikakvu povratnu informaciju nismo dobili od psihologa, a saznali smo i da učiteljica ne dozvoljava da naše dete ide u toalet - rekla je Đorđević.

 

Iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Vranja odgovorili su portalu putem mejla 3. novembra 2022. godine i naveli da do tog trenutka nije bilo saznanja da je "učenik U. Đ. zadobio teške telesne povrede tokom boravka u prostorijama škole ili u školskom dvorištu".

Što se tiče nasilja od prvog razreda u vidu uvreda na račun njegove kilaže, bio je jedan izdvojen događaj u drugom razredu, koji je razrešen kroz individualne razgovore sa učenicima, praćenjem ponašanja učenika, kroz razgovore sa roditeljima, kao i obradu nastavnih jedinica kroz koje se provlači data tematika, stoji u odgovoru škole.

Iz škole su dodali da "pomenuta učiteljica u dugogodišnjem radu nije imala pritužbe roditelja na vaspitno-obrazovni rad".

Majka osmogodišnjeg dečaka tvrdi da je učiteljica pred celim razred omalovažavala maloletnog učenika pod izgovorom da "on stalno želi da ide u WC". Kako navodi majka, učiteljica se branila argumentom "kako to da samo vaše dete tuku".

- Moj sin sada ima ozbiljne traume i strahove, stalno podiže ruke kada mu priđem kao da se brani od nečega. Ali je sve kulminiralo početkom ove nedelje kada se iz škole vratio potpuno crven što dokazuju i fotografije. Naravno, učiteljica nas o tome nije ni obavestila - rekla je Đorđević

Đorđević tvrdi da je njen sin, učenik Osnovne škole "Vuk Karadžić" povrede na vratu dobio ispred toaleta u toj osnovnoj školi.

- Mi smo slučaj prijavili i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Minisarstvu prosvete - završila je Jelena Đorđevć.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar