Vesti > Srbija

Vučić PORUČIO iz Leskovca: NOVINARI moraju da budu ZAŠTIĆENI u Srbiji

Predsednik naše zemlje dotakao se domaćih i svetskih tema koje su u žiži interesovanja

Izvor: K1info/Tanjug

21/10/2022 > 17:54

podeli vest:

Vučić PORUČIO iz Leskovca: NOVINARI moraju da budu ZAŠTIĆENI u Srbiji
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji novog Gradskog stadiona u Leskovcu. U okviru posete je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi usaglašavanja predloga novinarskih udruženja oko planova za bolju bezbednost novinara i kada bi se to moglo naći pred poslanicima u Skupštini, rekao da je to pitanje za Vladu.

- Vlada bira trenutak kada ide u Skupštinu. Mislim da novinari moraju da budu zaštićeni u našoj zemlji, da imaju pravo da postave svako pitanje, da kažu sve što žele, kao što i svi mi imamo pravo na odgovor - rekao je predsednik, dodavši da su to elementarne norme uspostavljenog demokratskog društva.

Ponosan na Leskovac

Što se samog stadiona koji je obišao predsednik tiče, prema projektu, ovo zdanje moći će da primi preko 8.000 ljudi.

- Računajte da od 2, 3. aprila možete da igrate utakmice na ovom stadionu - istakao je Vučić u razgovoru sa medijima, dodavši da bi voleo da vidi fudbalsku reprezentaciju kako igra u Leskovcu.

Predsednik je dobio na poklon dres sa brojem 10.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

A za predsednika - "desetka"

- Baš sam ponosan. Leskovac je napredovao od grada koji je bio problem za celu Srbiju, a sada ima 928 miliona na računu. Leskovac vraća sve dugove, stare i nove. Leskovac je danas grad za primer. Mnogo je urađeno i stvarno će da bude prelepo, baš kao u Engleskoj, biće kao u najlepšim stadionima u Evropi.

Do imena glasanjem

Predsednik smatra da je najbolje da ljudi glasanjem odluče kako će se zvati novi stadion, a zatim skrenuo pažnju i na lepotu novog stadiona u Zaječaru i otkrio da će i taj februar biti gotov početkom sledeće godine.

- Sve se radi, sve se gradi. Izgledaće sve izvanredno. Na vama je da osnažite timove.  Pogledajte kako će to da izgleda, kao da ulazite u Alijanc arenu, a ne u Zaječar - rekao je Vučić i dodao da će u istom periodu biti gotov i stadion u Loznici.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Aleksandar Vučić obišao radove na Gradskom stadionu u Leskovcu
Danijel Server i nepostojanje Srbije

Komentarišući izjavu Danijela Servera da "ne postoji čvrst razlog za odlaganje odluke o preregistraciji vozila", Vučić kaže da "što se tiče Danijela Servera, kada bi se on pitao, ne postoji čvrst razlog ni da Srbija postoji".

- Što se tiče Danijela Servera ne postoji čvrst razlog da Srbija postoji i da postoje Srbi na KiM. Ne treba potcenjivati njegovu ulogu. Da kukamo ne možemo, a da taj stav promenimo niti smo mogli, niti ćemo moći. Velike sile neće da menjaju svoje stavove, a nama ostaje da se borimo za svoj narod - naveo je Vučić.

"Ponuda" za Kosmet

O novoj "ponudi" za Kosovo i Metohiju Vučić kaže da liči na plan Martija Ahtisarija i da njome nije srećan. Kada je situacija sa tablicama na Kosmetu u pitanju, predsednik je rekao da nismo ni blizu rešenja tog problema.

- Ni milimetar nismo bliže rešenju pitanja Kosova i Metohije - objasnio je Vučić.

Predsednik ističe da su naši zapadni partneri zabrinuti zbog postojanja mogućnosti da se dogodi eskalacija na Kosovu i Metohiji, ali da neće iznositi u javnost detalje razgovora sa predstavnicima Kvinte.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da će regionalna deponija u Nišu biti gotova za minimum dve godine.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 
Gasovodi, diverzije, Turski tok

Predsednik je rekao da se nada da neće biti sabotaža i dodaje da veruje da neće biti nekih eksplozija kao što je bilo na Severnom toku.

- Mi smo uradili ono što smo mogli i što se tiče hrane, i što se tiče energenata. Samo da se ne desi neka sabotaža, neka diverzija na Turskom toku, a drugih problema ne vidim da možemo da imamo - rekao je Vučić i objasnio da se brine da dođe do sabotaža pod vodom.

Podsetio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao da je bilo pokušaja sabotaža na Turskom toku.

- Ako nam neko prekine na silu, bićemo u ogromnom problemu. Samo Beograd troši oko 3 i 3,2 kubnih metara samo na grejanje - zaključio je Aleksandar Vučić, istakavši da su rezerve spremne za oko dva meseca, ali dodaje, više od toga nije moguće.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar