Vesti > Politika

Srbija SLEDEĆE SEDMICE dobija Vladu, tako barem kaže predsednik

Novu vladu ćemo imati pre zakonskog roka, a što se tiče beogradskih izbora, na to ima pravo ko god hoće i kada god hoće, kazao je Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

21/10/2022 > 08:09

podeli vest:

Srbija SLEDEĆE SEDMICE dobija Vladu, tako barem kaže predsednik
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Srbija će novu vladu dobiti sledeće nedelje i dobiće je svakako pre zakonskog roka, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je prokomentarisao za TV Prvu i kritike opzicije da ministarstva nisu pravilno podeljena i da ih je previše i istakao da opozicija ne bi bila zadovoljna i kada bi preraspodela bila drugačija.

Kazao je da je neophodno da se neko posebno bavi spoljnom trgovinom i da neko ko se bavi turizmom i unutrašnjom trgovinom jednostavno ne može da postigne i da se bavi spoljno-trgovinskim odnosima.

- Možete da pričate šta hoćete i da izmišljate šta hoćete. Šojble je rekao da je prvi randevu sa realnošću vlast i tada morate da zaboravite gluposti koje ste pričali. Tako da je to sve mačku o rep - rekao je predsednik.

Vučić nije želeo da komentariše navode iz medija da u novoj vladi neće biti ministarka rudarstva i energetike Zorana Mhajlović i ministar odbrane Nebojša Stefanović, već je kazao da premijerka Ana Brnabić treba da iznese svoj predlog, koji će on podržati.

Na pitanje da li će biti izbora u Beogradu, predsednik je poručio da na to ima pravo ko god hoće i kada god hoće.

- Ja ih samo molim da razmisle hoće li izbore, ili ne i kada ih hoće. Sumnjate u legitimitet? Mi nikada od izbora nismo bežali - rekao je Vučić.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar