Vesti > Politika

SILOVATELJIMA PETOSTRUKO VEĆA KAZNA - Vučić podneo inicijativu: Tretiraće se kao NAJTEŽA KRIVIČNA DELA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva gde govori o važnim temama za državu i narod

Izvor: K1info

20/10/2022 > 21:55

podeli vest:

SILOVATELJIMA PETOSTRUKO VEĆA KAZNA - Vučić podneo inicijativu: Tretiraće se kao NAJTEŽA KRIVIČNA DELA
Foto: Tanjug/AP/David Josek


Na samom početku emisije Vučić je govorio o mogućem izbijanju sukoba u regionu.

- Ima mnogo tačaka rizika, ali naše je da se izborimo za mir i da sačuvamo mir. Ne treba da mislimo da će neko taj mir da sruši. Moramo biti spremni na provokacije. Moramo da snažimo našu vojsku i ekonomiju i to je ono što radimo. U narednih godinu ili dve imaćemo najviše bespilotnih izviđačkih letelica u regionu. To sve u svrhu da bismo odvratili svakoga ko misli da može da pokuša nešto protiv nas. Mnogo je komplikovana situacija. Politički pritisci na Srbiju će da rastu zato što svi žele kraj sage o Kosovu, svima je stalo da to reše što pre i neće birati načine i sredstva - rekao je predsednik.

Sledeće nedelje nova Vlada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otkrio da će Srbija sledeće nedelje dobiti Vladu i rekao da su neka ministarstva podeljena.

- Niko se recimo nije bavio spoljnom trgovinom, za koju mislim da je važno da se neko posebno bavi. Šta to nekog briga, to je bio pristup svih u opoziciji. Možete da pričate šta hoćete, Šojble je rekao: "Prvi randevu sa realnošću je vlast". A ove kritike, mačku o rep. Sutra je 14 godina postojanja SNS, a stranačka sednica će biti održana u nedelju - rekao je Vučić.

 

 

 Tajni papir i pritisci

- Vidim da postoji neki objavljeni plan iz albanskih medija. Želim ljudima da objasnim ton pritiska na našu zemlju. Ja nemam nijedan račun niti nekretnine u inostranstvu. Moj otac ima tamo gde je rođen u BiH, u drugim zemljama nemam ništa. Nemaju meni čime da prete niti to čine, šta mogu da idem u zatvor, da me skinu s vlasti? Mnogo važno. Kada su mi prvi put došli predstavnici Šolca i Makrona, odbio sam da primim papir kao da sam znao, jer sam pretpostavio da će Albanci da ga objave. Meni je rečeno da je papir tajna. Svima je bilo jasno ko je prekršio dogovor. Ono što sam video do sada iz papira, to je veoma veoma teško za Srbiju. Ako bih morao u ovom trenutku da se odredim, nisu nam dali šansu. Nadam se da će u tom sledećem dokumentu bar da nam pruže priliku.

Uslovljavanje - sankcije Rusiji i KiM

Nama je Evropa potrebna mnogo, trebaju nam fabrike, vrednosti, pravo i pravda, da napravimo drugačiji pristup životu. Ali ako mislite da jedna zemlja i jedan narod treba uvek da budu žrtva, da gazite međunarodni poredak... To ne krijem nikad, uvek im to kažem. Gaze međunarodno pravo. Prete nam "teškom batinom". Gledaćemo u svakom trenutku da čuvamo mir i činimo sve u svrhu naših nacionalnih interesa. Kada sam govorio kakav nam se jadac sprema, svi su mi se smejali. Kada sam rekao da će zbog Putinovih reči da se izvrši nikad veći pritisak na Srbiju, niste verovali. Posle su mi potvrdili i Šolc i Makron, svi. Da im se Putin svaki put pozivao na slučaj Kosova. Imate jednu stranu i drugu - sankcije Rusiji i ono što je za nas mnogo važnije, Kosovo i Metohija. Jedni kažu vidi ovi neće da uvedu sankcije Rusiji, oni nisu na našoj strani, a sve to koriste da bi vršili pritisak najviše zbog Kosova i Metohije.

Srbiji članstvo u EU, zauzvrat Kosovo dobija stolicu u UN

Foto: Printscreen Tv Prva

 

Ja gledam ovako - Bolje da napravim sebi problem, da svi udaraju po meni, ali da Srbiju čuvam. Iz Kvinte imaju nešto da mi uruče, tako su mi rekli, nadam se samo da nije tekst iz Albenijan posta. Ima raznih detalja koji se spominju u ponudama. Da Srbija dobije evropsku perspektivu, verujem čak kako vreme bude odmicalo da će oni biti spremni da nam ponude otvoren pristup EU, ali da se ne protivimo da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Spreman da podnese ostavku

- To donosi Srbiji šest do devet meseci. Ja više ne bih mogao da se kandidujem, ali nije važno, kupio bih vreme za svoju zemlju. Toliko sam toga izgradio i postigao, imam ogromnu podršku naroda, ali i ogroman pritisak. Svi ovi koji me napadaju znaju da sam spreman da se borim za svoju zemlju, da ću sve učiniti, ako je moja ostavka rešenje, nemam problem sa tim. Mi kvarimo celu priču sad, Srbija kvari celu priču. Bilo bi sve jasno da je Rusija učinila sve najgore, ali ima jedan problem, što je prema jednoj maloj zemlji isto tako učinjeno. Oni tu pronalaze izlaz za sebe. Ne kažem da je toliko loše rešenje za nas, ali ne pod ovim uslovima. Kurti plus, Ahtisari minus plan Srbiji ne možete da prodate.

O intervjuu sa silovateljem Igorom Miloševićem i inicijativi za promenu zakona

- Interesantni su mi ti protesti iz mnogo uglova. Gadim se ljudi koji se iživljavaju na deci i na ženama. Pošto sam predsednik, moram da vodim računa kako se izražavam. Interesantno mi je da nema protesta kada se citiraju Belivuk, Miljković i ostali koji su počinili monstruozna krivična dela. Da ne kažem da su radili intervju sa pedofilom i silovateljem, homoseksualcem osuđenim. Njega su pustili u novine, a danas kažu da on nije učio decu o silovanju već je pričao o kulturi. Kažu da je cenjen u društvu, neka ga nose kući, sličan se sličnom raduje. Zvanično podneo sam Vladi RS i predsednici akt za izmenu krivičnog zakonika koje se tiču povećanju kazni za silovanje, objljubu nad detetom, nasiljem u porodici i nemoćnim. Do sada je bilo kazna od pet godina za silovanje, sada može i 25 pa čak i doživotna. Ako je učinjeno prema maloletnom licu, od 20 pa do doživotne. Isti slučaj i sa nemoćnim licem i detetom. Upetostručio sam minimalnu kaznu, a za najteža dela sam uporedio sa najtežim delima i ubistvima. Za nasilje u porodici do sad bilo od tri meseca do tri godine, sada je predlog od šest meseci do pet godina.

Nećemo uvoditi sankcije Rusiji

- Zapadnjaci za nas nemaju razumevanja, za Ruse, mi se za njih podrazumevamo. Oni kad tad moraju da izađu na pregovore sa Rusima, a pre toga moraju da reše pitanje Kosova. Jer kako da pregovaraju sa Putinom kad će on odmah da se pozove na pitanje Kosova. Da li je licemerno to što zapad radi - licemerno je. Da li je Rusija pogazila međunarodne pravne norme - jeste. Ali ja to svima u lice kažem. Nije fer da se bilo ko iz Rusije ljuti na Srbiju jer smo jedina zemlja koja se osam meseci nije pridružila nijednoj deklaraciji koja se tiče sankcija. Dokle god ne postoji egzistencijalna ugroženost za građane Srbije, nećemo uvoditi sankcije Rusiji. Danas je 20. oktobar, dan oslobođenja Beograda. Ne zaboravljamo istorijske činjenice, ne zaboravljamo ko nije bombardovao našu zemlju. Mi i dalje uspešno sprovodimo svoju politiku. 

Glavni problem energenti

- Dobra vest za poljoprivrednike. Idemo s otkupom 150.000 tona kukuruza. Plašim se za dizel, zato punimo rezerve. Poslednjih 20 dana kilovat struje nismo uvezli. Imamo para na računu, a još nam nisu legle pare iz Emirata. Nemamo nijedan problem osim energetike. Imamo gasa u skladištima. Mislim da ćemo preživeti i sledeću godinu, biće i struje i gasa i svega. Radili smo na tome i spremali se da se organizujemo za teška vremena. Imamo dovoljno soli, ulja, da sutra prestane trgovina i da se sve zatvori, mi imamo svega za nekoliko meseci. Mi samo u robnim rezervama imamo 12 miliona kila šećera. Čim se pojavi negde da nije bilo u prodavnici šećera, odmah kreće panika. Čim proizvođačima ne date povećanje cena, odmah smanje dotok robe. Ne znam više šta da radim sa tim šećerom, kažem ljudima, nema potrebe za tim, ne vredi. Da dođe smak sveta, mi ćemo da preživimo.

Protesti u Novom Sadu

- Gradimo most koji spaja auto-put E75 i Bulevar Evrope i novi put od Rume i Šapca. Ludilo počinje da pobeđuje u svetu. Zašto ne može most? U britanskom muzeju je izložena Van Gogova slika Suncokreti i našle su se neke budale koje protestuju i prosule paradajz sos ili nešto slično po slici. Sreća pa je slika zaštićena staklom. I zbog dve budale takvo nacionalno dobro da bude uništeno. I šta sad, ne može most? Taj most je potreban. Radi se projekat za put Vožd Karađorđe. Moravski koridor takođe. Mi ne možemo više da gradimo auto-put jer se svaki put neko pojavi da protestuje. Imamo antiputare, antimostare, litijumu skočila cena, a mi se dodvoravamo i udovoljavamo nekome, kakvi smo mi...

Poruka građanima

Nikome se ne dodvoravam, moja obaveza je da prema narodu budem iskren, a da li ću ostati na vlasti, to je samo moja odluka. Ja imam troje dece, a fabrike su mi kao pastorčad. Meni suze samo što ne krenu kad sad pričam o tome, kada mi ode jedna fabrika. Za Kosovo i Metohiju mi je još gore. Čista mi je savest, nemam šta da krijem od naroda. Mene niko ne može da drži u šaci. Mene nemaju čime da ucenjuju, mene ucenjuju Srbijom.

SBB ukida B92, TV Prva i Hepi

- Ne znam ko će da im ostane na tom njihovom kablovskom kanalu više. To je napravljeno da bi se podigli Nova S i N1. Očigledno je da neko radi na rastu tih kanala, a ne i na rastu kablovskog operatera, jer će SBB da doživi pad. Telekom sad ima mnogo bolju ponudu. Ja volim ovu Supernovu, imaju najbolje kanale, najbolji izbor. 

 

 

 

 

Ostavite komentar