Vesti > Srbija

POMOZI BOŽE, Bog pomogao: KFOR ČESTITAO na dobroj organizaciji USTOLIČENJA PATRIJARHA

Dijalog dve strane doprinosi poboljšanju opšteg bezbednosnog stanja na Kosmetu

Izvor: K1info/Tanjug

15/10/2022 > 22:33

podeli vest:

POMOZI BOŽE, Bog pomogao: KFOR ČESTITAO na dobroj organizaciji USTOLIČENJA PATRIJARHA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Čudni su putevi gospodnji... Ali eto, KFOR je danas čestitao na dobroj organizaciji ceremonije ustoličenja patrijarha Porfirija u Pećkoj patrijaršiji i ocenio da je to put napred u stvaranju uslova za miran suživot na takozvanom Kosovu. Kao da je to moguće dok oni aktivno podržavaju Albance u kršenju svih prava Srba na Kosmetu.

KFOR je na zvaničnoj Fejsbuk stranici naveo da je "ova aktivnost" pružila odličan primer koordinacije takozvane kosovske policije, Pećke patrijaršije, manastira Visoki Dečani i Opštine Peć.

- Ovo je put napred u stvaranju uslova za miran suživot na takozvanom Kosovu kao što je naznačeno Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da se obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja za sve ljude koji žive na takozvanom Kosovu - naveo je KFOR.

KFOR je naveo i da dijalog dve strane doprinosi poboljšanju opšteg bezbednosnog stanja i potvrđuje "kontinuirane i nepristrasne napore KFOR-a da podrži mir, saradnju i napredak". Patrijarh Porfirije ustoličen je juče u Pećkoj patrijaršiji u prisustvu velikog broja vernika i gostiju.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar