Vesti > Srbija

Vučić o završetku RADOVA od BAČKOG BREGA do SRPSKE CRNJE: To je put od 186 kilometara sa 45 MOSTOVA

Moraće da se uradi ozbiljna eksproprijacija, posebno oko Vrbasa gde neće biti sve jednostavno, objasnio je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

26/12/2023 > 12:20

podeli vest:

Vučić o završetku RADOVA od BAČKOG BREGA do SRPSKE CRNJE: To je put od 186 kilometara sa 45 MOSTOVA
Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine", od Bačkog Brega do Srpske Crnje biti završeni do kraja 2028. godine i da je to put od 186 kilometara sa 45 mostova.

On je novinarima u Bačkom Bregu rekao i da će morati da se uradi ozbiljna eksproprijacija, posebno oko Vrbasa gde neće biti sve jednostavno, ali i oko Bečeja, Novog Bečeja, Srbobrana, Kikinde.

- Mnogo posla ovde ima, radićemo deonicu po deonicu. Važno je da se razmak između auto-puta Subotica - Novi Sad - Beograd - Vrbas ka Somboru što više uradi i od Sombora ka Bačkom Bregu. Bitno je da Sombor podignemo, a onda i druge gradove - rekao je Vučić.

Na pitanje o proširenju prelaza Bački Breg, on je rekao da bi za Srbiju to bilo važno i da se nada da će za 15-ak dana da se vidi sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom da razgovara o tome.

- Na Horgošu ćemo da napravimo najveći prelaz u Evropi i to zajednički, gde ćemo da uložimo 200 miliona evra i mi i Mađari, jer nam to postaje usko grlo. Nadam se da ćemo sa EU da dogovorimo u međuvremenu da smanjimo te zelene trake za naše kamione da bi im se smanjili operativni troškovi - rekao je Vučić.

 

Ostavite komentar