Vesti > Politika

Vučić o PROTESTIMA opozicije: Ponosan sam na našu POLICIJU, zanima me samo da se IZBORNI PROCES što pre okonča

Svi mogu da protestvuju dok ne dođe do nasilja, ocenio je predsednik Srbije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

26/12/2023 > 11:52

podeli vest:

Vučić o PROTESTIMA opozicije: Ponosan sam na našu POLICIJU, zanima me samo da se IZBORNI PROCES što pre okonča
Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je nasilne proteste opozicije okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja".

- Svi imaju pravo da protestuju, dok ne dođe do nasilja. Ponosan sam na činjenicu da je naša policija izdržala, tri sata ćutali ljudi, trpeli udarce. Sve to pokazuje koliko smo trpeljivi. Pustimo ih da šutiraju loptu u Kneza Miloša, dok se narod muči. Juče su se svi mučili - rekao je predsednik Srbije. 

On dodaje je ponosan na srpsku policiju.

- Pitam šefa OEBSA i šefa delegacije ODIR u Beogradu, pitamo ih zašto ste to sakrili u javnosti. Što to krijete od međunarodne javnosti. Sve je bilo pripremljeno mnogo ranije. Šta mislite otkud policija u Skupštini grada? Zato što su znali da će nasiljem pokušati da je zauzmu. Sve su to znale naše služe. Zato ja javno pitam i čekam da mi kažu da nisu znali. Zaista sam ponosan na naše policajce. Ne zaboravite da je Ranko Panić ubijen kada nam nisi dozvolili da prošetamo. U Nemačkoj boga bi ubili u njima. Ne zanimaju me izjave političara, samo da se proces okonča. Ja sam se sinoć provozao Beogradom, divno izgleda, Beograd se razvija. To je ono što me zanima - rekao je Vučić, i dodao: 

- Tri sata su oni uništavali i tukli policiju. Onda kažu da su to ubačeni elementi. Ako prođe, prođe. Najsmešnije mi kada se skupe i nekome viču - lopovi. Ali šta ćete... Tu sad ima nekoliko važni stvari. Kada se dogodilo to u Kapitol Hilu i dan danas odgovaraju za to, samo kod nas mogu da rade šta hoće i ne odgovaraju za to. Ponosan sam na činjenicu da je policija bila uzdržana. To su ogromne demoratske promene u odnosu na ono sa čime smo se suočavali u njihovom periodu, kada je "batina iz raja izašla".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se graditi gasna konekcija do Rumunije od Beograda do Mokrina i da se sada taj projekat dogovara sa Rumunima.

Vučić je istakao da je gradnja gasovoda posebno važna za razvoj industrije.

On je tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine", koja će biti izgrađena od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, odgovarajući na pitanje novinara o najavljenoj gasnoj konekciji Mokrin - Beograd rekao da se čeka da se interkonekcija dogovori sa Rumunima.

- Radimo na gasifikaciji, zato spuštamo gas dole na podnožje Zlatiborskog regiona. Dakle, na Novu Varoš, na Prijepolje i Priboj, da ti ljudi dobiju gas, a Aleksandrovac -Tutin se sad završava, čelik je gotov, sad morate 'plastiku' (cevi) po mestima da pustite. To mi tako nazivamo. Ti magistralni gasovodi su čelični, a onda 'plastiku' spuštate do krajnjih potrošača i to je dobro zbog ekologije, zaštite životne sredine, a onda je dobro i za industriju - objasnio je Vučić.

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

On je objasnio da je važna: industrija, nova tehnologija, veštačka inteligencija i dodao je da je to ono u šta Srbija mora da ulaže.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne prati izjave političara, već da ga zanima samo da se izborni proces što pre okonča. On je novinarima u Bačkom Bregu rekao da neko kod nas postaje moderan brzo, ali da to traje tri, četiri, šest meseci - sada je moderna koalicija Srbija protiv nasilja, pre toga Dinkić, pre njega neko drugi.

Vučić je rekao da se Beograd razvija i da je predviđeno dosta nacionalnih projekata.

- Od metroa, vozova, Beograd veoma brzo napreduje. Provozao sam se sinoć Beogradom na vodi, divno izgleda, svi hoteli su puni, ima dosta turista i još više će ih biti. To šta će ko da kaže od političara i zamajava narod, njihov posao - rekao je Vučić.

Na pitanje kako ocenjuje "Šolakovu kampanju", on je rekao da ta vrsta laži više ne prolazi. 

- Oni mrze ljude koji drugačije misle. Tri sata su oni tukli policiju, lupali zgradu, a onda rekli da su to radili ubačeni elementi. A onda su shvatili da su to Aleksić i Zelenović - rekao je Vučić.

Dodao je i da nigde na svetu nema da predsednik stranke traži da se pusti pritvorenik.

- Gde predsednik stranke ima pravo da posećuje pritvorenika kada mu padne na pamet. Zna se kako se podnosi zahtev. S kim hoćete da pregovatate, sa tužiocem? Pa to je protivzakonito, sa sudijama - to je nedozvoljeno, o čemu vi pričate. A najsmešnije od svega je, kada se okupe, viču nekome lopovi - rekao je Vučić.
 

Ostavite komentar