Vesti > Srbija

Vučić o "RIBNIKARU": Država uputila MOLBU, Savet roditelja ODBIO da otac UBIJENE DEVOJČICE postane ČLAN

On je naveo da ima mnogo zloupotreba u vezi sa tragedijom koja se dogodila

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

29/11/2023 > 12:38

podeli vest:

Vučić o "RIBNIKARU": Država uputila MOLBU, Savet roditelja ODBIO da otac UBIJENE DEVOJČICE postane ČLAN
Foto: Tanjug screenshot


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je danas da je država uputila molbu i zahtev Savetu roditelja Osnovne Škole "Vladislav Ribnikar" da Branko Anđelković, otac poginule devojčice Mare, bude predstavljen u tom savetu.

On je naveo da ima mnogo zloupotreba u vezi sa tragedijom koja se dogodila.

- Ja to ne gledam, ali pokazali su mi, došla je valjda Milica Stamenkovski u program na Novu S ili N1, ja to i ne razlikujem, a pitanje novinarke je bilo, evo vidite, ništa država nije uradila za roditelje. Onako najstrašnija, jedna patološka, bolesna zloupotreba svega što su radili sve vreme - naveo je Vučić na TV Hepi.

Vučić je rekao da mu se čini da roditelji ubijene dece s pravom, mada, kako kaže, ne želi da bude sudija i da odlučuje, traže određene stvari za sebe i budu predstavljeni u Savetu roditelja.

- Ti roditelji su tražili određene stvari za sebe, trebalo je da budu predstavljeni u savetu roditelja. Da imaju čoveka. Trebalo je da bude Branko Anđelković, inače otac poginule devojčice Mare. I država Srbija je uputila molbu i zahtev savetu roditelja da prihvate tog čoveka za člana saveta roditelja. Savet roditelja nije želeo da prihvati tu odluku da je donese. I sad ti roditelji kažu, mi samo želimo da država sama radi svoj posao oko memorijalnog centra, što mi već radimo svakako i tu dogovoru sa njima. I ništa više. Ali ovi neće ni da čuju, neće ni da slušaju o čemu je reč - rekao je Vučić na TV Hepi.

On je podsetio da je opozicija "toliko brinula" da nije ni saučešće izjavila roditeljima poginule dece.

- Ne, nisu krili, ovaj iz G17 plus je to prvi priznao, Aleksić, pa je zatim i Lazović i svi, njima je bilo teško da upute saučešće. A njihova lista zove se 'Stop nasilju'. Oni su vodili proteste saosećajući tobože sa roditeljima kojima ni saučešće nisu uputili. Ali to je ta vrsta strašnog licemerja - ocenio je Vučić.

Kaže da opozicija nema šta da ponudi građanima.

- Ne postoji ni jedno obećanje, ne postoji nikakav program, nikakav plan. Niste ga videli. Plan je, kad vas pitaju za Kosovo, vi kažete da to nije ključno pitanje. Kad vas pitaju za sankcije Rusiji, kažu imamo mnogo važnije pitanje. Kad vas pitaju nešto za Srebrenicu, kažu nećemo da se vraćamo u prošlost, hoćemo da gledamo u budućnost. I to su njihovi treninzi i tako su naučeni - rekao je Vučić.

Ostavite komentar