Vesti > Srbija

Kurtijevi TERORISTI upali u DOLJANE: Desetine NAORUŽANIH okupatora upalo u SRPSKE magacine

Kancelarija za KiM ocenjuje da je reč o podizanju temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu

Izvor: K1info/Tanjug

12/05/2023 > 22:41

podeli vest:

Kurtijevi TERORISTI upali u DOLJANE: Desetine NAORUŽANIH okupatora upalo u SRPSKE magacine
Foto: Printscreen/Youtube


Više desetina Kurtijevih naoružanih specijalaca upalo je danas popodne u tri magacina sa robom u mestu Doljane nadomak Zvečana pod izgovorom potrage za nelegalnom robom, a sa jednim jedinim pravim ciljem - da isprovocira neodmerenu reakciju Srba i optuži ih za tenzije na terenu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Najnovija demonstracija sile Kurtijevog represivnog aparata nedvosmisleno razotkriva njegovu nameru da se izazove destabilizacija širih razmera, sa ciljem da proces normalizacije odnosa sa Beogradom bude srušen, a obaveze koje je Priština preuzela u njegovom dosadašnjem toku budu poništene", navodi se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, upad naoružanih prištinskih okupatora sa desetinama dugih cevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, nije ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu.

"Zbog toga je važno da su Srbi po ko zna koji put sačuvali mir i prisebnost i nisu naseli na najnoviju Kurtijevu provokaciju, koja je sračunata da izazove reakciju srpskog naroda", dodaje se.      

Beograd je taj koji mesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini ceo region vrati u devedesete godine prošlog veka, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

Ostavite komentar