Vesti > Srbija

TEROR na Kosmetu ne prestaje: KURTIJEVI specijalci zaustavili i PRIVELI radnike POŠTE SRBIJE

Petar Petković smatra da je reč o osveti zbog izbornog debakla prošle nedelje

Izvor: K1info/Tanjug

26/04/2023 > 18:30

podeli vest:

TEROR na Kosmetu ne prestaje: KURTIJEVI specijalci zaustavili i PRIVELI radnike POŠTE SRBIJE
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu


Pripadnici specijalne policije takozvanog Kosova danas su zaustavili i priveli na punktu na Bistričkom mostu vozača i dva radnika Pošte Srbije.

Oni su regularno prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković.

- Pripadnici Kurtijeve specijalne policije zaustavili su danas i priveli na zloglasnom punktu na Bistričkom mostu vozača i dva radnika Pošte Srbije koji su regularno prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici. Oni su, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima, sprovedeni ka carinskom terminalu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a sa njima se nalaze i naši predstavnici na terenu - naveo je Petković.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Petković je istakao da ovaj očajnički potez predstavlja osvetu takozvanog premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Srbima nakon debakla koji je doživeo na izborima i novi je pokušaj podizanja tenzija na severu Kosova i Metohije u režiji Prištine.

- Reč je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje - dodao je Petković.

On je istakao da je sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana  dogovorima u Briselu i da će tek nakon formiranja ZSO, tu nadležnost preuzeti ZSO.

- O ovom opasnom potezu Prištine i Kurtija odmah sam direktno obavestio Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekujemo njihovu diplomatsku akrivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi. Ovaj potez pažljivo je sračunat i pred nastavak briselskog dijaloga i pokazuje da Kurti ne želi nikakvu normalizaciju odnosa niti formiranje ZSO - zaključio je Petar Petković.

 

Ostavite komentar