Vesti > Srbija

Ružne reči i UDARAC u GLAVU: Doktor BOLNICE u Sokobanji tvrdi da ga je NAPAO KOLEGA

Slučaj je prijavljen policiji, a direktorka kaže da ne zna ništa o incidentu

Izvor: K1info/Direktno.rs

14/03/2023 > 15:23

podeli vest:

Ružne reči i UDARAC u GLAVU: Doktor BOLNICE u Sokobanji tvrdi da ga je NAPAO KOLEGA
Foto: Unsplash.com


Pre dve nedelje u Specijalističkoj bolnici za nespecifične plućne bolesti Sokobanja dogodio se incident. Lekar I. B. udario je svog kolegu Dragana Stanojevića, specijalistu pulmologije i pomoćnika direktora za medicinu u bolnici.

Slučaj je prijavljen policiji, a direktorka bolnice Vesna Milanović tvrdi da se, prema njenim saznanjima, ništa nije dogodilo.

Kako je rekao lekar Stanojević, kolega ga je iz "čista mira udario u glavu", od čega je on zadobio hematom, te je trenutno na bolovanju.

- Bilo je tu raznih ružnih reči i na kraju me je udario iz čista mira. Onda sam pozvao policiju, koja je došla - rekao je dr Stanojević za Direktno.

On dodaje da ništa slično nije doživeo u svojoj lekarskoj karijeri i da je pod velikim psihičkim pritiskom zbog onoga što se dogodilo, ali da neće dozvoliti da sve ovako prođe, već će se obratiti nadležnim institucijama.

Reč je o lekaru koji je 2022. godine dobio zlatnu plaketu od predsednika države za doprinos u borbi protiv kovida-19.

Foto: Pixabay.com

 

- Neću davati nikakve izjave, jer ne znam da li se dogodilo ili ne, s obzirom na to da sam u to vreme bila na odmoru. A svake novine koje napišu vest, tužiću zbog narušavanja ugleda ustanove - rekala je direktorka Milanović.

Na pitanje da li je sprovela istragu povodom događaja, s obzirom na to da je intervenisala policija, ona je objasnila da nije, jer dr Stanojević nije podneo prijavu.

Prema njenim rečima, nadležno tužilaštvo u Aleksincu je posle policijskog obaveštenja odlučilo da nema elemenata za pokretanje postupka.

- Mene je najviše pogodio izostanak reakcije ustanove u kojoj radim. Nisam mogao da dolazim, pošto se direktorka vratila sa odmora, da podnosim prijavu jer sam na bolovanju, ali ću potražiti meni zagarantovana prava - rekao je dr Stanojević.

 

 

 

Ostavite komentar