Vesti > Srbija

U 5 gradova POLICIJA otkrila 668 ilegalnih MIGRANATA: Odvedeni u PRIHVATNE CENTRE

I u narednom periodu sprovodiće se redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost svih građana

Izvor: K1info/Tanjug

15/03/2023 > 15:41

podeli vest:

U 5 gradova POLICIJA otkrila 668 ilegalnih MIGRANATA: Odvedeni u PRIHVATNE CENTRE
Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije


Službenici policijskih uprava u Beogradu, Subotici, Somboru, Kikindi i Šapcu, u saradnji sa graničnom policijom i Žandarmerijom, pronašli su ukupno 668 iregularnih migranata, saopštio je danas MUP.

U akciji usmerenoj na suzbijanje ilegalnih migracija, policijski službenici Policijske uprave za Grad Beograd, na više lokacija u gradu pronašli su ukupno 163 iregularna migranta.

Na teritoriji Subotice, policija je u improvizovanim objektima na području šumskog pojasa uz granicu sa Mađarskom, kao i na području grada, pronašla 180 migranata, dok je na više lokacija u Somboru pronađeno 129 iregularnih migranata.

Policijski službenici su na više lokacija u opštini Kanjiža zatekli ukupno 60 iregularnih migranata, dok je na području Loznice, Malog Zvornika i Ljubovije pronađeno njih 136.

Svi pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice, prevezeni u prihvatne centre gde im je obezbeđen adekvatan smeštaj.

Policija će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata, ističe se u saopštenju.

 

 


 

 

Ostavite komentar