Vesti > Srbija

Tužilaštvo ISTRAŽUJE curenje AMONIJAKA u Pančevu, TRAJE UVIĐAJ u krugu fabrike Saga

Građani koji su ovom prilikom povređeni su zbrinuti u Opštoj bolnicu u Pančevu i pušteni na kućno lečenje

Izvor: K1info/Tanjug

13/01/2023 > 09:58

podeli vest:

Tužilaštvo ISTRAŽUJE curenje AMONIJAKA u Pančevu, TRAJE UVIĐAJ u krugu fabrike Saga
Foto: Tanjug printscreen


U naselju Topola kod južne industrijske zone u Pančevu sinoć oko 22.45 došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne, a 10 osoba sa lakšim povredama prevezeno je u Opštu bolnicu Pančevo, od kojih su dve na kiseoniku, rečeno je u pančevačkoj Hitnoj pomoći.

Niko nije imao trovanje. Policija i vatrogasci evakuisali su sve građane koji žive blizu mesta incidenta, a to mesto je obezbeđeno.

Dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu vrši uviđaj u krugu fabrike Saga, gde došlo do curenja amonijaka iz cisterne, usled čega je došlo do trovanja 10-ak ljudi.

Na lice mesta izašli su PU Pančevo, inspektor zaštite na radu i pokrajinski inspektor za ekologiju koji su specijalnim uređajem izvršili merenje koncentracije i utvrdili prisustvo amonijaka, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Dežurna zamenica tužilaštva je naložila da se obezbedi mesto događaja, da se zabrani pristup neovlašćenim licima u krugu detekcije amonijaka, da se izvrši evakuacija svih lica u blizini.

Građani koji su ovom prilikom povređeni su zbrinuti u Opštoj bolnicu u Pančevu i pušteni na kućno lečenje i dobrog su opšteg zdravstvenog stanja.

 

 

Ostavite komentar