Vesti > Srbija

PALA DIZALICA koja je premeštala CISTERNE SA AMONIJAKOM: Još problema u Pirotu

Kako kažu nadležni, ničija bezbednost nije ugrožena

Izvor: K1info/Tanjug

09/01/2023 > 13:23

podeli vest:

PALA DIZALICA koja je premeštala CISTERNE SA AMONIJAKOM: Još problema u Pirotu
Foto: printscreen Facebook/Eko straža


Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je danas da je tokom vrlo delikatne akcije podizanja cisterni sa amonijakom kod Sopotskog hana, nedaleko od Pirota, došlo do manje nezgode.

- Kran dizalica koja je došla iz Bugarske, skliznula je sa platoa privremene pruge, ali tom prilikom ničija bezbednost nije bila ugrožena, a akcija je nastavljena. Reč je o vrlo delikatnoj akciji, tu je i petnaestak ljudi iz Bugarske koji upravljaju dizalicom, došla je i pomoćna železnička dizalica iz Bugarske. Prilikom njenog povratka nakon podizanja cisterne broj 13, kran dizalice je skliznuo sa platoa, ali to nije ugrozilo ničiju bezbednost niti pak sam tok akcije - naglasio je Vasić.

Navodi da se čeka uklanjanje cisterne broj 13, sve u skladu sa planom.

- Juče i danas je nastavljeno pretakanje amonijaka iz cisterne-vagona, iz koje je curio amonijak, u kamionske cisterne. Danas bi taj posao trebalo da bude završen. Nakon toga sledi uklanjanje te cisterne, popravka pruge i podizanje tri preostale cisterne koje su još na boku, ali ne cure, i njihovo bezbedno uklanjanje ka stanici Staničenje i dalje - naveo je Vasić. 

On se nada da će taj posao biti završen u naredna dva-tri dana, ali to ne može sa sigurnošću da se tvrdi jer sve zavisi od mnogo faktora. 

- Svi pripremni radovi su završeni, pristupni putevi, platoi i svi drugi preduslovi za realizaciju ove delikatne akcije - rekao je Vasić Tanjugu.

 


 

 

Ostavite komentar