Vesti > Srbija

Cisterne s amonijakom JOŠ NISU UKLONJENE, ali od sutra KREĆE SAOBRAĆAJ na pruzi Niš-Pirot

Vremenski uslovi otežavaju uklanjanje preostale tri cisterne, a očekuje se da će taj posao biti završen za dan ili dva

Izvor: K1info/Tanjug

12/01/2023 > 09:55

podeli vest:

Cisterne s amonijakom JOŠ NISU UKLONJENE, ali od sutra KREĆE SAOBRAĆAJ na pruzi Niš-Pirot
Foto: Tanjug/MGSI


U Železnicama Srbije se nadaju da će saobraćaj na pruzi Niš-Pirot biti uspostavljen sutra.

U međuvremenu vremenski uslovi otežavaju uklanjanje preostale tri cisterne, a očekuje se da će taj posao biti završen za dan ili dva, objavio je danas RTS. 

Navodi se da je u Pirotu i dalje na snazi vanredna situacija zbog uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom što je posao koji rade stručne ekipe železnica Srbije i Bugarske.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić nada se da je najveća opasnost otklonjena u tom smislu što je najveći deo sadržine amonijaka iz cisterne broj 13 pretočen u auto-cisterne.

- Naravno, nije moglo sve da se pretoči, ali sa druge strane postoji i mali element rizika prilikom podizanja ove tri cisterne. Kada to bude prošlo, onda možemo da kažemo da su rizici već svedeni na minimum i da život može da nastavi da teče normalno - rekao je on. 

Foto: Tanjug/MGSI

 

Dodaje da očitavanja pokazuju da je dobar kvalitet vazduha i da urbano naselje nije u riziku, kao i da je sada na licu mesta sve u redu.

Nesreća na pruzi kod Pirota u kojoj su dva lica izgubila život dogodila se 25. decembra prošle godine kada su iz šina iskliznula četiri od 20 vagona koji su prevozili amonijak.

 

 

 

Ostavite komentar