Vesti > Srbija

Naredba ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE opštine Bela Palanka: Zabranjena upotreba VODE IZ VODOVODA

Iz preventivnih razloga ne sme da se koristi voda iz vodovoda za piće i pripremanje hrane

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 07:14

podeli vest:

Naredba ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE opštine Bela Palanka: Zabranjena upotreba VODE IZ VODOVODA
Foto: Pixabay.com


Štab za vanredne situacije opštine Bela Palanka naredio da se iz preventivnih razloga ne koristi voda iz vodovoda za piće i pripremanje hrane, prenosi RTS.

Vodosnabdevanje Niša nije ugroženo usled curenja amonijaka u Nišavu, saopštila je sinoć gradska uprava Niša.

Iz preventivnih razloga isključena je fabrika vode u Nišu, kao i nalivanje vode iz izvorišta Medijana.

U saopštenju se navodi da prvi uzroci vode pokazuju da voda u Nišavi u Nišu nije kontaminirana, a JKP „Naisus“ preduzima sve preventivne mere i redovnu kontrolu vode koju će od jutra kontrolisati i Institut za javno zdravlje.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je sinoć vanrednu situaciju u gradu, nakon što se juče posle podne prevrnuo jedan vagon u sklopu voza koji je prevozio amonijak.

Usled curenja amonijaka, 51 osoba je hospitalizovana, a zbog vanredne situacije, škole u tom gradu danas neće raditi, rekao je Vasić.

Vagon se prevrnuo na deonici pruge Pirot - Staničenje, kod mesta Sopotski Han.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Ivan Divac izjavio je da će inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove transporta opasnih roba resornog ministarstva jutros biti na terenu, u Pirotu, i preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo da li je bilo nepravilnosti prilikom transporta amonijaka iz Bugarske za Šabac.

Divac je naveo da su preduzeća “Infrastruktura železnice Srbije” i “Srbija kargo” formirali zajedničku komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće, do koje je došlo u nedelju uveče kada se vagon sa amonijakom prevrnuo na pruzi između Pirota i Staničenja, a gas iscureo u atomosferu, saopštilo je resorno ministarstvo.

 

 

 

Ostavite komentar