Vesti > Srbija

15 PACIJENATA primljeno u UKC Niš posle IZLIVANJA AMONIJAKA kod Pirota

Tokom noći šest pacijena otpušteno je na kućno lečenje

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 09:17

podeli vest:

15 PACIJENATA primljeno u UKC Niš posle IZLIVANJA AMONIJAKA kod Pirota
Foto: Tanjug


U Kliničko-bolničkom centru u Nišu, zbrinuto 15 pacijenata zbog trovanja amonijakom, od čega 12 odraslih i troje dece, i niko nije životno ugrožen, javlja dopisnica Tanjuga iz Niša. 

Kako navodi, oni su hospitalizovani i nalaze se na intenzivnoj nezi, a sva deca su stabilnih vitalnih parametara, rečeno je u KBC Niš. 

Kako se navodi, jedan pacijent sa povredama grudnog koša primljen je na Kliniku za anesteziju, jedan sa srčanim tegobama na Kliniku za kardiologiju, jedno dete primljeno je na Dečju internu kliniku, četiri pacijenta su na opservaciji do jutra, a šest ih je otpušeno na kućno lečenje.

Fabrika vode u Nišu je isključena sinoć posle 21 časa, a prema informacijama nema nikakvih opasnosti po vodosnabdevanje za Niš, posebno što se grad snabdeva sa tri izvorišta, dok je četvrto trenutno preventivno blokirano.

Prema najnovijim podacima, prva uzorkovanja Nišave pokazuju da nema amonijaka, javlja dopisnica Tanjuga iz Niša. Kako navodi, prema procenama voda, čak i da ima amonijaka u njoj, ne može tako brzo da stigne od izvorišta do potrošača. 

Zavod: Voda bezbedna za piće


Gradski Zavod za javno zdravlje u Pirotu objavio je da je voda iz pirotskih vodovoda i sa česmi u tom gradu bezbedna za piće i pripremu hrane.
- Rezultati hemijske analize voda iz javnih i seokskih vodovoda pokazuju da su svi uzeti uzorci hemijski ispravni i da voda iz ovih vodovoda može da  se koristi za piće i pripremu hrane.
U večernjim časovima ekipe Zavoda isvršiće ponovno uzorkovanje vode iz reke Nišave kod sela Staničenje i kod Bele Palanke u cilju vraćanja vrednosti amonijum jona u vodi. Nakon sprovedenog uzrokovanja i sprovedenih analiza moći ćemo da se izjasnimo da li se vremenom vrednosti amonijum jona smanjuju ili povećavaju - saopštio je Zavod.
         

 

Ostavite komentar