Vesti > Srbija

Kad bi ZLOTVOR da nas PLAŠI, tad nas brane RAKETAŠI: Ministar obišao pripadnike VOJSKE SRBIJE

Trenutno se na borbenom dežurstvu nalazi divizion naoružan sistemom FK-3

Izvor: K1info/Tanjug

31/12/2022 > 21:03

podeli vest:

Kad bi ZLOTVOR da nas PLAŠI, tad nas brane RAKETAŠI: Ministar obišao pripadnike VOJSKE SRBIJE
Foto: Tanjug/MOS/Darimir Banda

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, obišli su večeras pripadnike 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva, koji se nalaze u sastavu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Srbije.

Posle obilaska raketnog diviziona naoružanog raketnim sistemom FK-3, koji se nalazi uz borbenom dežurstvu, Vučević je izjavio da Vojska Srbije i danas, kao i svih prethodnih dana u toku 2022. godine, obavlja svoje aktivnosti da bi građani Srbije mogli mirno da dočekaju Novu godinu, da proslave novogodišnju noć i uživaju sa svojim porodicama i prijateljima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, delovi 250. raketne brigade i večeras čuvaju nebo nad Srbijom sa najmodernijim i najmoćnijim protivivazduhoplovnim sistemima, na ponos Vojske Srbije i cele naše zemlje. Uverio sam se i ovde, večeras, obilazeći jedinice u okolini našeg glavnog grada sa načelnikom Generalštaba generalnom Mojsilovićem i generalom Žarkovićem, komandantom RV i PVO, da je Vojska Srbije obučena, opremljena, sposobna, hrabra i odlučna da štiti nebo nad Srbijom. Tako će biti večeras, tako će biti i tokom cele sledeće godine - rekao je ministar Vučević.

On je svim pripadnicima Vojske Srbije i svim građanima naše zemlje poželeo mirnu i prosperitetnu 2023. godinu.

Ministra Vučevića i generala Mojsilovića dočekao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general-potpukovnik Duško Žarković.

O nameni, zadacima i razmeštaju jedinice referisao je komandant 250. raketne brigade za PVD, brigadni general Tiosav Janković, nakon čega je usledio obilazak raketnog diviziona FK-3, koji se noćas nalazi u sistemu stalno zadejstvovanih snaga za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.

 

Ostavite komentar