Vesti > Politika

Imaćemo 5.000 VOJNIKA SPECIJALACA, oni će biti PESNICA koja će RAZBIJATI u paramparčad

Do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 11:18

podeli vest:

Imaćemo 5.000 VOJNIKA SPECIJALACA, oni će biti PESNICA koja će RAZBIJATI u paramparčad
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije


Ministar odbrane Miloš Vučević kaže da će do kraja 2023. godine broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije biti podignut sa 1.500 na 5.000. 

Kako je objasnio, to je tražio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Obaveštavam javnost Srbije i ne samo Srbije, da smo sinoć general Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, i ja dobili zadatak, nalog od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta da Vojska Srbije do kraja 2023. godine podigne broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, odnosno onih koji će biti posebno obučeni u sastavu Vojske Srbije, sa 1.500 na 5.000 - saopštio je Vučević.

On je naveo da će Vojska Srbije imati 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

 

Tih 5000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina. 

 

- Tih 5000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima. I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik Republike i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju - naveo je Vučević na Instgramu.

 


 

 

Ostavite komentar