Vesti > Srbija

VOJSKA I POLICIJA u najvišem stepenu BORBENE GOTOVOSTI

Vučić je ranije naložio da se preduzmu sve mere kako bi se zaštitio srpski narod na Kosovu

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 22:10

podeli vest:

VOJSKA I POLICIJA u najvišem stepenu BORBENE GOTOVOSTI
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije


Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vućić naredio je da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti, izjavio je večeras ministar odbrane Miloš Vučević. 

- Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da  Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije - rekao je Vučević za Tanjug. 

Kako ja naveo, "to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajuči progrom i teror nad Srbima ma gde žive".

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gačić saopštio je večeras da je po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića naložio podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a.

- Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a, Žandarmerije, SAJ-a i Policijske brigade, koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i posednu položaje predviđene operativnim planom - izjavio je Gašić nakon što je Vučić naložio da se preduzmu sve mere kako bi se zaštitio srpski narod na Kosovu, a Aljbin Kurti naredio prebacivanje svojih snaga na sever pokrajine, saopšteno je iz MUP.

 

 


 

 

Ostavite komentar