Vesti > Region

Ceo SVET zanima šta će da uradi TRAMP, a čeka i REPUBLIKA SRPSKA! DODIK u strahu: Šta još može da uništi taj ČOVEK?

Predsednik Republike Srpske je naveo da je zabrinjavajuće da Amerikanci s takvom sigurnošću govore o mogućim sukobima u BiH

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

12/03/2024 > 13:10

podeli vest:

Ceo SVET zanima šta će da uradi TRAMP, a čeka i REPUBLIKA SRPSKA! DODIK u strahu: Šta još može da uništi taj ČOVEK?
Foto: Tanjug/AP


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je izveštaj SAD u delu o zapadnom Balkanu i ocenio da on pokazuje da Amerika priželjkuje neko novo žarište na kojem bi opet jedan od najneuspešnijih predsednika u istoriji SAD mogao da dobije neki poen uoči izbora.

- Uspeli su da u jednoj rečenici napišu toliko laži i saspu sav svoj otrov kako bi stvorili prostor za dalje intervencije i blokiranje i Republike Srpske i Federacije. Amerika je još jednom potvrdila svoju čvrstu odlučnost da rasturi evropski put BiH kako bi zadržala lažljivog Šmita i gospodarila ovim prostorom - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Predsednik Republike Srpske je naveo da je zabrinjavajuće da Amerikanci s takvom sigurnošću govore o mogućim sukobima u BiH.

- Čovek ne može da se ne zapita šta bi se to moglo desiti ako ispune svoje pretnje i da li pričaju o sankcijama ili o nekim novim vojnim intervencijama. Celi svet bi trebalo da se plaši šta još može da uništi taj čovek, koji je uspeo čak i veliku i moćnu Ameriku potpuno da podeli i učini nestabilnom - ukazao je Dodik.

U izveštaju se, dodaje, govori o tome da imaju saznanja da će bošnjačke snage pokušati da se naoružaju i to sve zbog toga što Republika Srpska poštuje Ustav i želi da sačuva dejtonsku BiH.

- Govore i o riziku novih sukoba na KiM i time ponovo pokazuju u samo dve rečenice licemernu politiku koju vode svih ovih godina ne samo prema Balkanu, nego prema celom svetu. Ako optužuju Republiku Srpsku da priprema secesiju, šta je onda sa samoproglašenim Kosovom, kojem Amerika daje podršku - pita Dodik.

Srbiji je oduzet deo teritorije i to može proći, kaže Dodik, samo dok se Srbima oduzima sve je u redu, ali Republika Srpska je problem, istakao je predsednik Srpske.

- Republika Srpska ne planira nikakvu secesiju i nećemo dozvoliti da bilo ko ugrozi mir i stabilnost. Ponovio sam više puta i ponoviću opet, ja sam čovek mira i neću nikada dozvoliti da se ugrozi bezbednost ljudi. Sva ova priča pokazuje čime će se sve služiti najnesposobnija administracija Amerike u njenoj istoriji u svojim poslednjim danima dok je na vlasti - ukazao je Dodik.

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

 

Istakao je da su naterali Evropu da vodi njihov rat protiv Rusije i sada ljudi u Evropi ispaštaju zbog toga.

- To se nikada ne bi desilo da je Tramp bio predsednik Amerike. Srećom, sve je više onih koji shvataju da takva politika odlazi u prošlost. Niko više i ne govori da postoji i najmanja šansa da Bajden ostane predsednik, sve zanima šta će uraditi Tramp kada ponovo dođe na predsedničko mesto. I Republika Srpska čeka - poručio je Dodik.
 

Ostavite komentar