Vesti > Region

IZRUČENJE Palevskog za oko 3 meseca? Glavni osumnjičeni za UBISTVO Vanje može i da ODUGOVLAČI, evo kako...

U institucijama Severne Makedonije su rekli da je dokumentacija prikupljena i da će biti poslata nakon što bude prevedena na turski jezik

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/12/2023 > 19:57

podeli vest:

IZRUČENJE Palevskog za oko 3 meseca? Glavni osumnjičeni za UBISTVO Vanje može i da ODUGOVLAČI, evo kako...
Foto: Facebook printscreen/Pixabay


Izručenje Ljupča Palevskog-Palča , glavnoosumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske i Panča Žeževskog. moglo bi da bude za tri meseca, piše makedonski portal "Skopje1".

Kako se navodi, ovo je ocena na osnovu procedura u Turskoj, kao i načina odlučivanja.

Praksa Ministarstva pravde Severne Makedonije pokazuje da se do sada nije desilo da Turska odbije da izruči osobu osumnjičenu za zločin ili osuđenog zločinca.

U institucijama Severne Makedonije su rekli da je dokumentacija prikupljena i da će biti poslata nakon što bude prevedena na turski jezik.

Postoje dva filtera. Najpre odlučuje Sud za teška krivična dela, a potom Ministarski savet na zahtev Ministarstva pravde. Ako sud odobri, Palčo može da se žali. Proces se nastavlja u Veću ministara.

Međutim, ne ceni se samo Palčeva odgovornost u slučajevima otmice i ubistva Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog, već i politički deo. Ako kaže da ga gone zato što je politički disident, to će razmotriti turske vlasti.

Makedonija i Turska imaju bilateralni sporazum

Palčo je uhapšen na autoputu u Turskoj. Dok je bio tamo kontaktirao je ljude iz Makedonije. Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, u interesu istrage, nije otkrio s kim.

Ostavite komentar