Vesti > Region

Ministar potvrdio da je PALČO UHAPŠEN i otkrio KAKO JE POBEGAO iz Makedonije: Pronađena DVA PIŠTOLJA!

Palevski je odvezen u Beograd i ostavljen u hotelu, a zatim je preko Gradine prešao u Bugarsku, gde mu je bio organizovan put do Turske

Izvor: K1info

Autor: Katarina Milanović i Ognjen Nestorović

05/12/2023 > 22:33

podeli vest:

Ministar potvrdio da je PALČO UHAPŠEN i otkrio KAKO JE POBEGAO iz Makedonije: Pronađena DVA PIŠTOLJA!
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije


Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije održalo je večeras vanrednu konferenciju za medije.

Ministar unutrašnjih poslova ove zemlje Oliver Spasovski potvrdio je informaciju da je osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske (14) i Pančeta Žežovskog, Ljupčo Palevski Palčo uhapšen ranije danas u Turskoj.

- Poštovani predstavnici medija, danas je podignuta krivična prijava protiv pet lica: jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje u ubistvu. Krivična prijava protiv ove petorke ima više od 100 stranica - rekao je Spasovski je i dodao:

Ono sto želim da podelim sa vama, najpre kao čovek, roditelj i gradjanin Makedonije, ono što sam dobio od kolega iz Turske je da je prvoosumnjičeni lišen slobode na njihovoj teritoriji. Ovo je bila poslednja karika ovog monstruoznog lanca. Zahvaljujem se Turskoj, Srbiji i Bugarskoj i ministrima unutrašnjih poslova ovih zemalja. Hrvatske koja je sama proverila da li je na njihovoj teritoriji, iako nismo tražili.

On je pokazao i sliku Palevskog koju je slikala turska policija nakon hapšenja.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

 

On je ovu petorku opisao kao monstrume, koji su zaprepastili ne samo Makedoniju.

- Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo - rekao je Spasovski govoreći o Palevskom.

On je rekao da se Palevski nalazi u ekstardicionom pritvoru, te da se sada čeka okončanje procedure nakon koje će biti izručen u Makedoniju, gde će biti "zadovoljena pravda".

- Pravda je savest, ne lična, već savest celog čovečanstva. Zato bi pravda trebalo da bude brza i u potpunosti sprovedena - naglasio je Spasovski na konferenciji za novinare.

On je otkrio i rutu kojom se kretao Palevski.

- "Škodom superb" Palevski je odvezen u Beograd i ostavljen u hotelu. Zatim je 'Land Roverom' preko Gradine prešao u Bugarsku, gde mu je bio organizovan put do Turske, odnosno grada Balikešir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavestio da odatle želi da ide u Istanbul. Sa taksistom se sprema da ode u Istanbul. Evo kako se pretvara da ide u Istanbul, ali ostaje na Balikeširu, gde je uhapšen na ulici - rekao je on.

On je dodao da je akcija turske bila odlična, ponovo se zahvalivši tamošnjoj policiji za odlično odrađen posao i pokazao potvrdu Turske da je uhapšen.

Foto: printscreen Youtube/Министерство за внатрешни работи

 

Njemu je određen pritvor od 48 sati.

- Ekstradicija će se obaviti brzo nadam se -  poručio je makedonski ministar.

On je rekao da nisu tačne informacije da je priveden na granici, ali da više detalja ne može da otkrije.

Takođe, on je istakao da je na obdukciji potvrđena prostrelna rana.

- Danas su pronađena i dva pištolja. Oni moraju da se veštače da bi se utvrdilo da li su njima ubijena dva lica. Treba da se utvrde fakti i dokazi, nakon toga se dize krivična prijava. Neće se ostaviti nijedna indicija a da se ne istraži. Kada se završi kompletan posao daćemo sve informacije. Mi radimo 24 sata da se raščiste ovakva kriminalna dela - rekao je Spasovski.

Ministar je apelovao da se ovo ne sme koristi u političke svrhe.

Ne smeju se dobijati politički poeni na smrti. Preuzimamo mere protiv svih koji se ogluše o to. Mir i stabilnost ne može niko da ugrozi. To treba da bude jasno svim političkim partijama. - jasan je Spasovski.

Ostavite komentar