Vesti > Region

Oglasilo se TUŽILAŠTVO: Evo ZAŠTO JE UHAPŠEN muškarac iz Skoplja

Tužilaštvo traži pritvor za osobu koja je pomogla u bekstvu Vanjinog ubice iz Srbije preko Bugarske u Tursku

Autor: K1info

05/12/2023 > 19:27

podeli vest:

Oglasilo se TUŽILAŠTVO: Evo ZAŠTO JE UHAPŠEN muškarac iz Skoplja
Foto: Pexels.com/Pixabay/MUP Severne Makedonije


Osnovno javno tužilaštvo Skoplje podnelo je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje predlog za određivanje mere kratkotrajnog zadržavanja od 48 sati protiv 46-godišnjeg muškarca iz Skoplja zbog sumnje da je izvršio krivično delo pomaganje učiniocu.

Osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio krivično delo proizilazi iz do sada pribavljenih dokaza Biroa javne bezbednosti Sektora za međunarodnu policijsku saradnju, dostavljenih SVR Skoplje, u kojima se navodi da je lice osumnjičeno da je izvršilo krivično delo, za koje je raspisana međunarodna poternica dana 02.12.2023. godine, registrovana na graničnim prelazima u Republici Bugarskoj, sa ulaskom u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i izlaskom iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema R. Turske).

Obe registracije su vozilo marke Lend Rover, kojim je upravljao osumnjičeni. Lice je lišeno slobode, a sa njim su policijski službenici Odeljenja za međunarodnu saradnju obavili informativni razgovor, prenose makedonski mediji.

U konkretnom slučaju postoje okolnosti koje opravdavaju strah od opasnosti od bekstva, kao i posebne okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično delo, s obzirom na okolnosti vrste i karaktera krivičnog dela, uslovne osude i posledice toga.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar