Vesti > Region

DPS objavio KO je PODRŽAO MILA: Među njima imena iz Srbije

Pobeda Jakova Milatovića značila bi 'zbogom' snu o evropskoj Crnoj Gori i utapanje u projekat srpsko-ruskog sveta, poručili su oni

Izvor: K1info/Tanjug

29/03/2023 > 15:59

podeli vest:

DPS objavio KO je PODRŽAO MILA: Među njima imena iz Srbije
Foto: en.wikipedia.org


Demokratska partija socijalista objavila je danas spisak intelektualaca koji u drugom izbornom krugu za predsednika Crne Gore podržavaju kandidata te stranke Mila Đukanovića.

- Pobedom Mila Đukanovića, Crna Gora dobila bi šansu da se vratiti na trasu demokratije, međunacionalnog i međuverskog sklada, severnoatlantske politike i da u narednih pet godina postane članica Evropske unije - navodi se u saopštenju.

Takva Crna Gora bi, tvrde, dala snažan podsticaj evropskim integracijama celog regiona.

- Pobeda Jakova Milatovića bi, pak, omogućila potpunu kontrolu Moskve nad Crnom Gorom, skori 'grčki scenario' ekonomskog sloma, te dovršetak svih projekata destrukcije crnogorske politike, privrede i društva koje su sprovodile vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. Ta bi pobeda značila 'zbogom' snu o evropskoj Crnoj Gori i utapanje u projekat srpsko-ruskog sveta - navodi se u saopštenju.

Pobeda politike koju, prema njihovim riječima, personifikuje Milatović, donela bi "u veoma skoroj budućnosti ne samo poništenje tekovina referenduma iz 2006. nego i tekovina Trinaestojulskog ustanka iz 1941. – poništenje procesa emancipacije Crne Gore".

- Posve sigurni da se na predstojećim izborima ne bira između dva kandidata, nego između dva sistema vrednosti, između evropske budućnosti Crne Gore i duhova velikodržavlja i poraženih ideologija, pozivamo građane da 2. aprila izađu na izbore, glasaju za Mila Đukanovića i odbrane budućnost koju smo izglasali crvenog 21. maja 2006. godine - zaključuje se u saopštenju.

Navode da je Đukanovića u drugom izbornom krugu podržala grupa intelektualaca među kojima su: Veljko Bulajić, Andrej Nikolaidis, Nikola Samardžić, Miodrag Vlahović, Oleksandar Levčenko, Nenad Čanak, Sonja Biserko, Rada Trajković, Aleksandar Olenik, Šeki Radončić, Dinko Gruhonjić, Davor Đenero.

 

Ostavite komentar