Vesti > Region

Da bi ZADRŽALA radno mesto koleginici u KAFU sipala nešto JAKO i OPASNO

Sumnja se da je radnica Pedagoškog zavoda u više navrata sipala opasnu materiju koleginici u kafu

Izvor: K1info/rts.rs

24/12/2022 > 21:19

podeli vest:

Da bi ZADRŽALA radno mesto koleginici u KAFU sipala nešto JAKO i OPASNO
Foto: Pixabay.com


Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci predložilo je pritvor za ženu osumnjičenu za krivično delo ubistvo u pokušaju. Sumnja se da je od 8. do 21. decembra drugoj ženi u kafu sipala materiju opasnu po život i zdravlje u nameri da je liši života.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, posle ispitivanja osumnjičenog lica N. N. iz Banjaluke, predložio je određivanje mere pritvora u Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo ubistvo u pokušaju, saopšteno je iz ovog tužilaštva, prenosi RTRS.

Osumnjičena je u vremenskom periodu od dana 8. do 21. decembra, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banjaluke, materiju opasnu po život i zdravlje u nameri da oštećenu liši života, navodi se u saopštenju.

Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet veštačenja u toku istrage.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičena ponoviti ili dovršiti pokušano krivično delo.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Republički pedagoški zavod Republike Srpske, kako je saopšteno, pokrenuo je disciplinski postupak protiv zaposlene u toj ustanovi N. N., koja je osumnjičena za pokušaj ubistva koleginice.

Nina Ninković (57) iz Banjaluke uhapšena je i predložen joj je pritvor zbog sumnje da je pokušala da otruje koleginicu T.S. iz Banjaluke kojoj je u kafu sipala štetnu materiju, prenosi Unaworld.com.

Kako se precizira, reč je o radnicama Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske koje su navodno bile u sukobu koji se ticao pozicija na kojima su zaposlene.

Prema nezvaničnim informacijama, istraga je pokrenuta zahvaljujući zaposlenima Zavoda koji su celi slučaj i prijavili. Pokušaj trovanja je trajao duže vreme i sumnja se da je Ninkovićeva koleginici u kafu sipala, između ostalog, i sredstvo za čišćenje i dezinfekciju toaleta.

U Zavodu navode da će do okončanja disciplinskog postupka zaposlena N.N. biti udaljena sa radnog mesta.

 

 

 

Ostavite komentar