Vesti > Region

Završena obdukcija tela MLADOG POŠTARA: Tužilaštvo utvrđuje kako je nastradao Miloš (25)

Obdukcioni nalaz će biti upućen državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji rukovodi slučajem

Izvor: K1info

21/12/2022 > 20:54

podeli vest:

Završena obdukcija tela MLADOG POŠTARA: Tužilaštvo utvrđuje kako je nastradao Miloš (25)
Foto: Shutterstock


Službenici Uprave policije u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja uzroka smrti Miloša Stamatovića (25), čije je beživotno telo pronađeno juče na obali reke Morače, u mestu Botun.

Završena je obdukcija tela, ali obdukcioni zapisnik tužilaštvu još nije dostavljen. Ovo je za crnogorske medije izjavila državna tužiteljka i portparolka u Višem državnom tužilaštvu Lepa Medenica.Telo je, kako pišu, pronašao meštanin, a kako su ispričali očevici, telo se nalazilo u vodi, vezanih ruku.

- U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaska tela muškarca M.S, te je povodom navedenog događaja, pošto je 20. decembra, policija obavestila dežurnog tužioca u ovom tužilaštvu da je u mestu Botun, iz reke izvučeno beživotno telo muškarca, dežurni tužilac izašao na mesto događaja, izvršio uviđaj u prisustvu veštaka medicinske struke – rekla je za CdM Medenica.

Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na mestu nesreće i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet veštačenja.

- Istog dana je data naredba za obdukciju tela, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik. U cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i veštačenje sadržaja njegovog telefona, kao i prikupljanje obaveštenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će doneti odluku - istakla je Medenica.

Podsetimo, Stamatović je radio kao poštar i njegov nestanak su pre tri dana prijavile kolege, pošto se nije vratio da razduži smenu.

On je na teren krenuo sa 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada. Ubrzo posle nestanka u Botunu je pronađeno vozilo kojim je mladić prevozio novac. U vozilu je pronađeno između 2.000 i 3.000 eura.

 

 

 

Ostavite komentar