Vesti > Region

Preminuo Masimo Savić

Potresnom porukom od pevača se oprostile supruga Eni i ćerka Mirna

Izvor: K1info

23/12/2022 > 18:11 >> 19:21

podeli vest:

Preminuo Masimo Savić
Foto: ATA Images


Pevač Masimo Savić posle kraće bolesti je preminuo u 61. godini. Prema nezvaničnim navodima medija, Masimo je umro od raka pluća, koji su mu lekari otkrili pre dva meseca. Pokušano je lečenje, ali je ono, nažalost, bilo bez uspeha.

Od Masima su se na društvenim mrežama emotivnom objavom oprostile supruga Eni i ćerka Mirna, a tužnu vest potvrdili su iz Aquarius Recordsa.

- Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno. Nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna - stoji u njihovoj objavi.

Masimo je rođen 6. juna 1962. godine u Puli, a srednju školu završio je u Zagrebu, gde je i započeo svoju muzičku karijeru. Bio je voljen širom bivše Jugoslavije, a njegovi koncerti su uvek bili pravo muzičko uživanje. Masimo je bio vođa grupe Dorijan Grej, a kasnije je nastavio solo karijeru.

Život pevača je takođe bio prilično intenzivan, o čemu je on otvoreno govorio. Jedna od priča iz njegovog života tiče se njegove burne ljubavne veze sa čuvenom pevačicom Bebi Dol.

- To je bilo jedno vrlo veselo društvo, od otprilike desetak ljudi. I bili smo ludi kao puška, svih deset. Uvek je bilo neke love, nije bilo važno jesam li zaradio ja, ili Bebi, ili neko treći. Živeli smo na vrlo visokoj nozi sve do rata. Živeli smo intenzivno, lepo, uzbudljivo, avanturistički. Nismo tada znali kako je to dobro. I onda smo sve zeznuli. Prestala je kompletna komunikacija, životi idu dalje i to je to - ispričao je Masimo ranije u intervjuu za magazin Grazia.

Prema rečima Bebi Dol, njih dvoje su raskinuli jer nisu mogli da se dogovore gde će da budu - da li u Istri, da li u Zagrebu, da li u Beogradu.

Foto: ATA Images

Bebi Dol

Jednom prilikom Masimo je davao i intervju o početku karijere, o "ludom" vremenu osamdesetih godina prošlog veka.

- Nemam vremena da se kajem. Sve što sam uradio imalo je u tom trenutku nekog smisla, bar za mene. Osamdesete su bile ludo vreme i proletele su veoma brzo, a na kraju se desio rat. Prošlost se ne može promeniti, a onda je kajanje uzaludno - izneo je svoje mišljenje Masimo.

Pevač je tada krajnje iskreno govorio i o upotrebi narkotika.

- Ako me pitate da li mi je žao što sam koristio opijate, moj odgovor je - to je bilo i prošlo, vratio sam se na pravi put. Ništa ne bih ispravljao. Ne stidim se "geografije" svog lica, problema koje sam imao, pobeda koje sam izvojevao, poraza koje sam podneo. Zapravo, ponosim se svime što sam radio u životu - zaključio je Masimo Savić.

Foto: ATA Images

Masimo Savić

Karijera legende

Masimo je 1983. godine, kao vođa grupe Dorijan Grej, izdao prvi album - Sjaj u tami, a dve godine kasnije drugi - Za tvoje oči. Bend se raspao 1986. uglavnom zbog novčanih problema i međusobnih optuživanja, a Masimo je započeo samostalnu karijeru.

Objavio je četiri albuma u saradnji s Zrinkom Tutićem dok nije došlo do zaokreta u karijeri, pa su na red došli i art pop i rok projekti, poput albuma na engleskom jeziku Elements ili vokal u grupi Metal Guru, uz istovremeno objavljivanje petog albuma u saradnji s Tutićem - Benzina, 1995. godine, u vreme zenita hrvatske "dens" muzike.

Usledila je pauza, da bi početkom 2000-ih pevač objavio album naziva Massimo, a onda su usledili hvaljeni albumi Vještina (2004) i Vještina 2 (2006), koji su ga vratili u sam vrh hrvatske mejnstrim pop-rok muzike.

Foto: ATA Images

 

Posle više nominacija, 2004. je dobio diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg muškog vokalnog izvođenja, a taj uspeh je ponovio i sledeće dve godine.

U poslednjih nešto više od decenije, pamtićemo ga po hitovima Iz jednog pogleda i Dodirni me slučajno (2011), Gdje smo sad i Vrijeme (2013), Kladim se na nas (2015), Ne dam grijehu na tebe (2016), Isti osjećaj (2017), Sada (2018), Znam (2019), Mali krug velikih ljudi (2020)... Tokom karijere Masimo je sarađivao sa grupom Ekatarina Velika, pevao je na njihovom drugom albumu iz 1985. godine, učestvovao je na pločama grupe Film, Denis & Denis i Geto, a povremeno je nastupao sa grupom Le Cinema. Svoj muzički doprinos dao je u TV rok opereti Kreatori i kreature Vladimira Milačića.

 

 

Ostavite komentar