Vesti > Politika

Vučić razgovarao sa Lajčakom i Eskobarom: Teme TENZIJE na KIM

Eskobar i Lajčak u Beograd dolaze iz Prištine gde su razgovarali sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija

Izvor: K1info/Tanjug

14/12/2022 > 16:11

podeli vest:

Vučić razgovarao sa Lajčakom i Eskobarom: Teme TENZIJE na KIM
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je kao iskren i korektan današnji sastanak u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

"Iskren i korektan razgovor sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz fotografiju sa sastanka.

Specijalni predstavniko Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da je razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu o smanjenju tenzija na Kosovu i Metohiji bio "otvoren i iskren".

Lajčak je u objavi na svom Tviter nalogu naveo da Vučić "razume ozbiljnost situacije".

- Nastavio sam svoju misiju u Beogradu gde sam se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Imali smo otvoren i iskren razgovor o rešenju koje bi smanjilo tenzije i omogućilo uklanjanje barikada - napisao je Lajčak.

 

Vučić se prethodno odvojeno sastao sa Miroslavom Lajčakom, a trilateralni sastanak održao se u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Podsetimo, Eskobar i Lajčak u Beograd dolaze iz Prištine gde su razgovarali sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

Do poseta dolazi usled povećanih tenzija na Kosovu i Metohiji nakon hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića zbog čega su Srbi na severu KiM, kao znak protesta, podigli barikade.

I prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sa Gabrijelom Eskobarom. Taj sastanak planiran je za danas posle 16 časova.

 


 

Ostavite komentar