Vesti > Politika

Kurti stalno PODMEĆE POŽARE, Srbija ima CRVENE LINIJE preko kojih NEĆE PREĆI

Srbima koji su ovog jutra na barikadama poručio je da je država uz njih

Izvor: K1info/Tanjug

11/12/2022 > 10:24

podeli vest:

Kurti stalno PODMEĆE POŽARE, Srbija ima CRVENE LINIJE preko kojih NEĆE PREĆI
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će u narednim danima Srbija biti izložena raznim vrstama pritisaka, ali da Srbija ima crvene linije preko kojih neće preći.

Srbima koji su ovog jutra na barikadama poručio je država uz njih.

- Sigurno neće ostati bez podrške svoje države. Mogu da budu sigurni da ćemo mi uložiti maksimum napora diplomatskih, nadam se samo diplomatskih i politički da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohija, ako treba i onih drugih svakako - poručio je Dačić-

On je istakao da su crvene linije za Srbiju da ne želi nove pregovore o Briselskom sporazumu i Zajednici srpskih opština, niti Kosovo u UN, kao i fizička bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Naglasio je i da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stalno podmeće požare, što predstavnici međunarodne zajednice tolerišu.

- Zapadu je jasno ko može da izazove nestabilnost - rekao je šef srpske diplomatije gostujući na RTS..

Navodi da u narednim danima u Srbiju dolazi savetnik državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, kao i državni ministri za Evropu Francuske i Velike Britanije.

- Dok će 15. decembra, tako bar najavljuju u Briselu, predstavnici Prištine podneti zahtev za članstvo u Evropskoj uniji. Od tog trenutka će krenuti različiti pritisci na Srbiju - istakao je Dačić.

Ostavite komentar