Vesti > Politika

Dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim OEBS-a: Mi smo za dijalog, ali štitimo svoj narod na KIM

Srbija u ovim izazovnim okolnostima odgovorno postupa, ocenio je Vučić

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

10/04/2024 > 21:27

podeli vest:

Dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim OEBS-a: Mi smo za dijalog, ali štitimo svoj narod na KIM
Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i šefom diplomatije Malte Ijanom Bordžom, dodavši da su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, kao i saradnji Srbije i OEBS-a i napretku reformskih procesa u zemlji.

"Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava. Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice", napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

 

Dodao je da je ponovio da Srbija, "i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese".

 

Ostavite komentar