Vesti > Politika

Vučić dogovorio VELIKU PODRŠKU SRBIJI! Francuzi pomažu u našim PROJETKIMA, u toku razgovari o LETEĆEM TAKSIJU za EXPO

U narednih nekoliko meseci Vučić očekuje posetu Makrona Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

09/04/2024 > 11:06

podeli vest:

Vučić dogovorio VELIKU PODRŠKU SRBIJI! Francuzi pomažu u našim PROJETKIMA, u toku razgovari o LETEĆEM TAKSIJU za EXPO
Foto: Sarah Meyssonnier/Pool via AP


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu, na marginama poslovnog Saveta Francuska - Srbija, da su francuske kompanije veoma zainteresovane za EXPO. 

Predsednik je rekao da možemo biti svetsko čudo kada je reč o letećem taksiju za EXPO.

- Imamo specijalizovane kompanije s kojima razgovaramo o letećem taksiju za EXPO, da budemo svetsko čudo u tom trenutku. Francuske kompanije nam rade mnoge projekte. Da načimo ljude kako da upravljaju metroom, na primer. Slaćemo ljude da se obučavaju i na "rafalima" - naveo je on. 

Predsednik je, takođe najavio i dolazak kompanije Luj Viton.

Makron uskoro u Srbiji

Predsednik Vučić izjavio je da očekuje posetu Emanuela Makrona Beogradu, kako je rekao, u narednih nekoliko meseci. Odgovarajući na pitanje novinara koji je stav Makrona po pitanju "uguravanja" Prištine u Savet Evrope, Vučić je rekao da ne može da govori o tome, jer je Francuska suviše velika sila da bi govorio o njihovim stavovima.

- Ali Francuska je, ne zaboravite, i pre nekoliko dana podsetila na obavezu formiranja Zajednice srpskih opština da bi se uopšte razgovaralo o članstvu u nekim međunarodnim organizacijama, a on zna dobro i na veoma fer način je to sinoć ponovio, da sam mu od početka rekao da ne dolazi nikako u obzir razgovor u Ujedinjenim nacijama i agencijama UN - rekao je Vučić u Parizu.

Ostavite komentar