Vesti > Politika

VUČIĆ s predsednikom Senata FRANCUSKE Laršeom o JAČANJU bilateralnih odnosa! HVALA na izuzetno lepom dočeku

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

08/04/2024 > 18:14

podeli vest:

VUČIĆ s predsednikom Senata FRANCUSKE Laršeom o JAČANJU bilateralnih odnosa! HVALA na izuzetno lepom dočeku
Foto: TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bg


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, tokom zvanične posete Francuskoj, sa predsednikom francuskog Senata Žerarom Laršeom sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, evropskom putu Srbije, kao i o regionalnim i globalnim pitanjima.

- Hvala na izuzetno lepom dočeku predsedniku francuskog Senata Žeraru Laršeu sa kojim sam razgovarao o unapređenju srpsko-francuskih odnosa, evropskom putu naše zemlje, regionalnim i globalnim pitanjima - napisao je predsednik Srbije na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'' posle sastanka sa predsednikom gornjeg doma francuskog parlamenta.

Vučić je naglasio da Srbija i Francuska nastavljaju da intenzivno jačaju strateško partnerstvo i saradnju utemeljenu na prijateljstvu i međusobnom uvažavanju.

Vučić boravi u poseti Francuskoj na poziv predsednika Makrona. Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića. 

 

Ostavite komentar